Se gudstjenesten her

DIGITAL GUDSTJENESTE: Det blir gudstjeneste fra Domkirken søndag. Det skal (fra venstre) tidligere dom kantor Arne Rodvelt Olsen, domprost Marta Botne, liturg Ingulf Bø Vatnar, sogneprest Jan Terje Christoffersen og kantor Nina T. Karlsen sørge for.

DIGITAL GUDSTJENESTE: Det blir gudstjeneste fra Domkirken søndag. Det skal (fra venstre) tidligere dom kantor Arne Rodvelt Olsen, domprost Marta Botne, liturg Ingulf Bø Vatnar, sogneprest Jan Terje Christoffersen og kantor Nina T. Karlsen sørge for. Foto:

Fryktet du en søndag uten noen gudstjeneste å gå til? Fortvil ikke, nå skal denne komme ut til deg.

DEL

Se gudstjenesten nederst i saken!

– Det er om lag 100.000 søndager siden Jesu oppstandelse. Og helt siden den gang har man forsøkt å hegne om søndagen som noe spesielt. VI tenker ikke å slutte med det nå, forsikrer sogneprest i Domkirken, Jan Terje Christoffersen til Tønsbergs Blad.

Med andre ord blir det mulighet for å overvære gudstjenester selv om kikene nå mer eller mindre er stengt for publikum.

– Dåp og gravferder, med en begrensning på tyve deltagende, blir fortsatt gjennomført. Men gudstjenester med publikum til stede i kirkerommet har vi inntil videre ikke mulighet til å gjennomføre, opplyser Christoffersen.

Derfor, også her, måtte man kaste seg rundt, tenke kreativt og finne fram til hvordan man til tross for de begrensninger som foreligger, likevel kan få gudstjenesten ut til dem følger denne.

– Søndag morgen vil vi derfor streame en gudstjeneste fra Domkirken på youtube med link også til facebook. Man må huske på at for mange mennesker er gudstjenesten noe de følger fast og noe som betyr mye for dem, sier Christoffersen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken