Gå til sidens hovedinnhold

Se hvem som har fått kulturarvstøtte

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkeskommunen har nå delt ut 625 000 kroner til formidling av kulturarv i 2020.

Torsdag fordelte hovedutvalget for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett i Vestfold og Telemark totalt 625 000 kroner til 13 planlagte prosjekter innenfor formidling av kulturarv.

Det kom til sammen inn 20 søknader med en samlet søknadssum på 2,7 millioner kroner.

- Stor bredde

Som i tidligere år er mange søknader knyttet til vikingtidssatsningen, men det er også spennende prosjekter på gang som omhandler andre tidsepoker.

- Det er stor bredde i tematikken i søknadene og jevnt over høy kvalitet på prosjektene, som har gjort det krevende å prioritere fordelingen av tilskuddsmidlene. Årets søknader har geografisk tyngde i «gamle Vestfold», men dette vil nok endre seg når ordningen blir bedre kjent i hele det nye fylket vårt, sier Maja Foss Five, leder for hovedutvalg for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett.

Fremover kan fylkets innbyggere og tilreisende blant annet ta del i vikingmarked, vikingfestival, historiske spel, spennende industrihistorie og få glede av flere søkbare baser med fotodokumentasjon fra kjente fotografer og ulik tematikk.

- Godtar koronaavlysninger

- For mange søkere har den fylkeskommunale støtten stor betydning, og vi mener det uansett størrelse på prosjektet er viktig å bidra der hvor betydningen for regionen og virkningen for satsningene vurderes å være størst, forklarer Foss Five videre.

Fylkeskommunen kommer ikke til å kreve tilbake tilskudd til aktiviteter som må utsettes eller ikke kangjennomføres som følge av koronautbruddet.

- Hele kulturlivet er hardt rammet av koronakrisen med avlysninger og utsettelser av arrangementer og prosjekter, og vi føler på en ekstra takknemlighet over å få bidra med tilskudd i en tid som dette. Vi skulle gjerne ha delt ut flere midler til enda flere aktører, sier hovedutvalgslederen.

Disse fikk støtte til kulturarvformidling

Lokalhistorisk senter, Horten: 55.000 kroner.

Erling Pedersen (Torstrands rose): 70.000.

Nesjar Teaterforening: 45.000.

Stiftelsen Oseberg Vikingarv: 75.000.

Karimat (Vikingmat i Vestfold): 40.000.

Borre Vikinglag: 55.000.

Sandar historielag: 35.000.

Erik Jacobsen Mediaproduksjoner: 75.000.

Det nye teaterkompaniet: 70.000.

Midgardsblot: 75.000.

Telemark og vestfolds Husflidslag: 10.000.

Sandefjord og omegn metallsøkerforening: 10.000.

Lardex bildegruppe: 10.000.

LES OGSÅ: Her har sjetteklassingene fått frie tøyler

LES OGSÅ: Torbjørn kom med gode vikingskip-nyheter: – Det må være lov å bruke sunn fornuft

Kommentarer til denne saken