Gå til sidens hovedinnhold

Selvråderett

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norske politikere er veldig opptatt av demokrati og selvråderett, dvs. å forvalte alle funksjoner i eget land! Men noe stemmer ikke! Når det gjelder sitt eget land, Norge, har de overlatt det meste av styringer til Storebror EU. Det sies jo at vi er den flinkeste i klassen til og følge alle lover og regler som EU kommer med, selv om vi ikke er opptatt i klubben! Det må være frustrerende å sitte i en regering og ikke kunne bestemme over norsk energipolitikk, men må innrette seg etter hva EU har bestemt, og som norske politikere har godtatt.

Er ikke rart at menigmann får litt politikerforakt. I motsetning til den sittende regjering, som hele tiden legger skylden på den forrige regjering, vet jo majoriteten av folk at dette har pågått i mange år. Så prøv istedet og jobbe sammen for å løse de problemer som har oppstått.

Når det gjelder det siste store problemet, strømsjokket, så skulle det være enkelt å løse for staten, som er hovedeier. La folk få for eks. 20000 kwh til en rimelig pris, og så får vi betale en annen pris for overforbruk.

Og vær så snill, ikke si at dette ikke er gjennonførbart. I 50 og 60 årene hadde vi "wattmeter" på kjøkkenet, hvor vi kunne følge med på strømforbruket vårt, og det fungerte bra. Så i det herrens år 2022 må det jo være mulig å gjøre det enda bedre!

Kommentarer til denne saken