Har egen tiltaksliste mot voldtekter

EGEN LISTE: - Voldtekt er alvorlig og mørketallene er store, sier leder i Vestfold Unge Høyre, Elisabeth Aspaas Runsjø. Bildet er fra 2013.

EGEN LISTE: - Voldtekt er alvorlig og mørketallene er store, sier leder i Vestfold Unge Høyre, Elisabeth Aspaas Runsjø. Bildet er fra 2013. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Unge Høyre (UH) og Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) har egne tiltak mot voldtekt fordi samarbeidet med andre ungdomspartier strandet.

DEL

Nylig lanserte syv ungdomspartier en felles utarbeidet liste med 34 tiltak for å forebygge voldtekt, få flere overgripere dømt og minimere skadevirkninger etter voldtekt.

UH og FpU var med i samarbeidet i starten, men grunnet uenighet trakk de to blå ungdomspartiene seg ut. I mai serverte UH og FpU sin egen liste til moderpartiene i regjeringen, noe blant annet Aftenposten omtalte.

– Alle partier er enige om at tiltak mot voldtekt er viktig. Vi er uenige om veien, men ikke målet, uttaler Silje Helen Sørhaug Johansen, leder av Vestfold FpU.

– Voldtekt er alvorlig og mørketallene er store, ikke bare rundt mai og russetid. Det er viktig at dette er tema hele året. Informasjon og holdningsskapende arbeid er utrolig viktig, sier Elisabeth Aspaas Runsjø, leder av Vestfold Unge Høyre.

– For Unge Høyre og FpU er det gledelig at regjeringen satser på mer politi i gatene, som har ført til mindre kriminalitet, påpeker Johansen.

Noen av punktene på lista fra UH og FpU har innhold tilsvarende tiltak på lista til de syv øvrige partiene, andre skiller seg ut. Les lista fra Unge Høyre og Fremskrittspartiets Ungdom i faktaboksen til denne saken.

Artikkeltags