Gå til sidens hovedinnhold

Sigmund åpner igjen pengesekken: – Her skal det drysses godt over frivilligheten

Trenger ditt lag eller forening et økonomisk tilskudd for å realisere en aldri så liten drøm? Da bør du i så fall lese videre.

Tønsbergs Blad skal denne våren dele ut hele 900.000 kroner som skal komme frivilligheten i avisens nedslagsområde til gode.

Dette skjer i samarbeid med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB.

– Ekstra godt i år

– Som i fjor vil vi også i år drysse ut midler til den lokale frivilligheten, en frivillighet vi som lokalsamfunn er helt avhengig av og som gir så mye selv. Vi føler for egen del også at det er viktig selv å kunne gi noe tilbake til lokalmiljøet her, understreker ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad, Sigmund Kydland.

Han synes det er ekstra stas å kunne bidra på denne måten i et år som nettopp dette.

LES OGSÅ: Nå kan du igjen få spasere her

– Når man tenker på hvilket år vi alle sammen har vært igjennom og hvilke utfordringer dette har gitt mange, er det litt ekstra godt å kunne hjelpe til akkurat nå, fortsetter han.

I fjor kom det inn om lag 70 forskjellige søknader. Kydland både håper og tror at det vil komme inn minst like mange i år.

– Gi noe som varer

Støtten er tenkt å gå til lokale lag og foreninger som driver med frivillig virksomhet, fortrinnsvis med fokus på barn og ungdom.

– Litt av poenget her er å kunne bidra økonomisk, slik at det enkelte lag eller forening kan få mulighet til å gjøre en litt mer kostbar investering, som de kanskje ikke ville hatt mulighet for å gjøre ellers. Varige ting som virkelig vil bety noe, opplyser Kydland og nevner et eksempel på dette fra ifjor, Frelsesarmeens rusomsorg som fikk 300.000 kroner slik at de kunne skaffe seg en egen seilbåt.

LES OGSÅ: Denne historiske ringen kan nå bli din: – Fantastisk, rett og slett unikt

Juryen vil denne gangen, foruten formann Kydland, bestå av samfunnsredaktør i Tønsbergs Blad, Marie Olaussen og Charlotte Svensen fra foreningen Tønsberglivet.

– Hvem som kan søke og konkret hvordan man søker, vil vi i løpet av de neste dagene informere nærmere om, både i vår papiravis og på tb.no. Nå kan vi bare glede oss til å gå igjennom alle de gode og velbegrunnede søknadene som helt sikkert vil komme inn også denne gangen, avslutter Kydland.


Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.