SafeCharge UB, Iread UB og Fram Innovasjon UB var de tre lokale vinnerne som kunne feire seieren med gullbilletter til NM i april.

Safecharge UB seilte opp som nummer to i kategoriene beste innovasjon og bærekraftsprisen, mens Iread UB fikk innta annenplassen som Beste Ungdomsbedrift i Vestfold og Telemark.

Beste ungdomsbedrift

Ungdomsbedriften Fram Innovasjon, som består av Sindre Rakfjord og Daniel Hogner, vant hele tre førsteplasser og en annenplass, med sitt nyskapende produkt.

I begrunnelse for å gi guttene mesterskapets gjeveste pris «Beste Ungdomsbedrift i Vestfold og Telemark» skriver juryen:

– Bedriften kommer med et særdeles innovativt produkt som juryen ser for seg kan bli en bestselger så vel nasjonalt som internasjonalt. Prototypen er klar og bedriften jobber nå med lokalt firma for avtale om videre produksjon med fokus på FNs bærekraftsmål. Gjennom en solid markedsundersøkelse har de kommet fram til en god prissetting av produktet og behovet i markedet ser ut til å være stort. Bunnsolid arbeid!

LES OGSÅ: Sjekk den superduoen! – Dette høres jo helt vilt ut

Blitt mer enn et skolefag

For Sindre og Daniel som har jobbet med prosjektet i litt over et halvt år er dette som søt musikk.

– Følelsen er helt ubeskrivelig. Vi stakk av gårde med fire av atten gullbilletter i fylket. Det gir motivasjon og en ekstra boost til å arbeide videre, sier tenåringene som går i andre klasse, studiespesialisering, på Nøtterøy videregående skole.

Prosjektet har engasjert dem så mye at det har blitt mer enn et skolefag.

– Vi har jobbet mye og målrettet. Brukt fritid og lange kvelder. Derfor er det spesielt gøy når vi ser resultatet, sier Sindre.

Guttene trekker fram alle de dyktige folkene som har hjulpet til å få prototypen opp fram, og roser entreprenørskapslæreren, samarbeidsbedriften og andre de er blitt kjent med i næringslivet.

Fortøyningsmekanisme

Produktet ungdomsbedriften har utviklet er en fortøyningsmekanisme som gjør fortøyning lekende lett. Selv for dem uten knuteboka.

– Vi har lagt merke til at mange uerfarne båtfolk, sliter med å fortøye skikkelig, derfor ville vi finne et alternativ. Denne fortøyningen kan alle bruke, og det går på kun noen få sekunder, sier Daniel.

For tiden jobber ungdommene videre med samarbeidspartnere for å få realisert fortøyningsdrømmen som foreløpig ikke er klar for å bli vist fram til publikum.

– Vi har et høythengende mål om å få produktet ut på markedet til sommeren, sier de unge entreprenørene.

Har tro på seier

Med prisene i lomma gjør SafeCharge UB, Iread UB og Fram Innovasjon UB seg klar for å entre NM i slutten av april. Og håpet er selvfølgelig å kunne pryde seg med enda noen seire.

– Vi er veldig spent. Etter alle de gode tilbakemeldingene vi har fått fra samarbeidspartnere, juryen og fra næringslivet har vi stor tro på at produktet går videre. Er vi så heldige å vinne i kategorien beste ungdomsbedrift, konkurrerer vi videre i EM, sier Daniel og Sindre.

Ungdomsbedriftene er allerede i gang med å forberede og finpusse bidragene som skal leveres i Norges Mesterskapet, samtidig som de jobber videre med å knytte nye kontakter for å få realisert produktdrømmen.