Vi nærmer oss årets korteste dag når det kommer til sol, og dermed er det perfekt at det på formiddagene blir masse sol de neste dagene, hvis vi skal tro værmeldingen fra yr.no.

Både mandag og tirsdag er det store sjanse for strålende sol, og onsdag kan det bli mye sol med litt skyer.

Det blir imidlertid ikke spesielt varmt, så det er lurt med både lue og noe på hendene de neste ukene.

Vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe forteller at det er en kald luftmasse som ligger over oss nå, og nesten hele uka blir liggende på minussiden.

– Tirsdag er den mildeste dagen og kan ligge på rundt null grader, sier meteorologen til Telemarksavisa.

i Tønsberg-distriktet kan det bli en plussgrad eller to tirsdag, men det er også den eneste gangen neste uke, der kvikksølvet kryper over 0-streken på termometeret, hvis du har den gamle, analoge varianten.

Det betyr også at all nedbør som kommer i tiden fremover, kommer til å være av det hvite slaget. I indre strøk av distriktet er det stor sjanse for at det kommer en god del centimeter med snø, men trolig ikke før til helgen.

Også i Tønsberg er det meldt om stabile kuldegrader ned mot seks-sju, og foreløpig antyder yr at det kan komme opp mot 12–13 centimeter med snø.

Meteorolog Terje Alsvik Walløe forteller at det blir en kald adventsperiode, og vi får noen vinterlige uker til midten av måneden.

Det er litt langt fram mot jul enda, men meteorologen tror vi på flere steder kan gå mot en hvit jul i år.

– Vi får se hvordan innspurten blir fram mot jul. Men det er større sjanser for en hvit jul enn en grønn jul i år, avslutter han.

Så spørs det hvordan det blir helt ute ved kysten i Vestfold.