Gå til sidens hovedinnhold

Sjøbodkoret har vært aktive i 30 år!

Sjøbodkoret har vært aktive i 30 år, og søndag 24. oktober markeres jubileet i Tønsberg Domkirke!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Koret startet i 1991 under Sjøbodteatrets paraply. Første konsert ble holdt i samarbeid med Slagen Storband da Papirhuset Teater åpnet, og dirigenten het Lars Bremnes.Tønsberg hadde manglet et kor for sangere med høye ambisjoner og ønske om å skape liv i byen på ulike arenaer i forskjellige musikksjangere. Koret ble raskt en del av kulturfamilien i Vestfold og har nå vært et godt, sosialt felleskap til glede for medlemmene og publikum i tretti år.


Sangerne har gjennom årene kommet fra både Tønsberg, Horten, Færder, Larvik og Sandefjord med Stokke og Andebu. Etter to år med Lars Bremnes som dirigent overtok Ivar Hanssen-Bauer i drøye tre år, og i 1997 innledet Olav Bødker-Næss sin 20 år lange og fine periode i Sjøbodkoret. Olav løftet koret til nye nivåer ved å innføre nye sjangere, og med sin intense dirigentstil vant han både koristenes og publikums hjerter.

På jubileumskonserten fremføres Misa Criolla, et musikkverk med latinamerikanske toner og rytmer inspirert av folkemusikk fra Sør-Amerika. Dette blir en varm kveld i høstmørket! Dirigent Andreas Stensholt leder både koret, solistene Yngve Fritjof Kristiansen, Geirr Johnsson og Øyvind Nilsson og musikerne; Pedro Antonio Toro, Hector Novas, Tonny Krokengen, Espen Hauge, Thov Reime og Per Kamfjord. Domkantor i Tønsberg domkirke, Espen Melbø, vil også delta med kirkeorgel til Paul Mealor's verk Seabury Mass.

Koret har siden starten jobbet seriøst og variert for å gi byens innbyggere gode musikkopplevelser. Fra storslagne kirkelige verk og messer, til akustiske visekonserter, pop-up-eventer, utekonserter musikaler og temakonserter med lokale eller nasjonalt anerkjente musikere. Sjøbodkoret er lette å be og har i høst allerede rukket å synge i bryllup og under Saganatt for å feire Tønsbergs 1150 år.

Koret har også ønsket å gi utsatte grupper i samfunnet gode kulturopplevelser, og gratiskonsertene “Fra mørke mot lys” før jul i Domkirken i samarbeid med Kirkens Bymisjon, har betydd mye for alle som har deltatt. Bymisjonens husband har ofte hatt innslag i konsertene og det har for mange vært grensesprengende og gode opplevelser for livsmestring og glede. Koret har også engasjert seg i bistandsarbeid og har støttet Slottsfjellet Barnehjem og Ressurssenter på Sri Lanka, blant annet med en storslått støttekonsert i Oseberg Kulturhus. Mer enn 2600 barn har til nå fått skolegang og utdanning i ressurssenteret.

Ambisjonene og ønskene for fremtiden er mange. Sjøbodkoret gir Tønsberg attraksjonskraft og er viktig, ikke bare for medlemmene og deres familier og venner. Koret har i dag sangere som er i 20-årene, og ti av medlemmene har vært med fra helt starten. Koret ønsker å inkludere nye korister med ambisjoner om kvalitet og ikke minst vilje til å bidra i et mangfold av uttrykk og opplevelser som skal glede vårt publikum.

Vel møtt til jubileumskonsert søndag 24. oktober!

Kommentarer til denne saken