Redningsselskapet slår alarm: – Dette er en skremmende utvikling

Artikkelen er over 2 år gammel

Det har vært flere drukningsulykker i år enn noen gang før denne sommeren. I juli omkom 16 mennesker som følge av drukning, som er en økning på 45 prosent i forhold til samme periode i fjor.

DEL

– Redningsselskapet er en humanitær organisasjon og det er vår plikt til å si fra når store samfunnsutfordringer fører til fare for menneskers liv og helse. Den kraftige økningen i antall drukninger bekymrer oss, og vi er nødt til å gjøre alt vi kan for å snu den negative utviklingen, sier generalsekretær i Redningsselskapet Rikke Lind. 

Så langt i år har totalt 20 personer druknet i forbindelse med bading, noe som betyr at baderelaterte drukningsulykker så langt står for 25 prosent av årets drukninger.

Det er et historisk høyt antall.

Redningsselskapet mener tiden er inne for å etablere en nullvisjon for dødsulykker til sjøen, på samme måte som den visjonen vi allerede har for dødsulykker på veien.

– Sjøsikkerhet er like viktig som veisikkerhet. Kort fortalt mener vi at vi må få på plass en opptrappingsplan for sjøsikkerhet. En plan som inneholder både en nasjonal holdningskampanje og konkrete tiltak som hurtigbåtssertifikat og en fortsatt satsing på svømmeopplæring, sier Lind.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken