Sju av ti er imot økt bygging i strandsonen

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (t.h) og generalsekretær i Norsk Friluftsliv Lasse Heimdal sjekker ut aktivitetene på Sognsvann før han lanserer regjeringens handlingsplan for friluftsliv i Norge.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (t.h) og generalsekretær i Norsk Friluftsliv Lasse Heimdal sjekker ut aktivitetene på Sognsvann før han lanserer regjeringens handlingsplan for friluftsliv i Norge. Foto:

Av

Bare sju prosent av de spurte ønsker å åpne for mer utbygging i strandsonen enn i dag, ifølge en undersøkelse utført for Norsk Friluftsliv.

DEL

Undersøkelsen, som er gjennomført av Ipsos, er gjort i forbindelse med forslaget som kan gjøre det enklere å få dispensasjon for det gjeldende byggeforbudet i 100-metersbeltet langs sjøen.

I undersøkelsen svarer 49 prosent at utbyggingen bør reduseres eller stoppes helt. 20 prosent vil tillate utbygging på samme nivå som i dag.

– Undersøkelsen viser at regjeringens forslag om å mykne opp regelverket er i utakt med befolkningens ønsker, sier generalsekretær Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv.

(©NTB)

Artikkeltags