Kraftselskap setter beredskap

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere tusen strømkunder i nordre Vestfold ble rammet av strømbrudd mandag. Skagerak Energi setter beredskap som følge av uværet.

DEL

Allerede i 07-tiden i morges ble flere hundre husstander i Svelvik rammet av strømbrudd. Det tok nærmere fem timer før alle fikk strømmen tilbake.

Da oppsto nok et strømbrudd, denne gangen i Sande og Holmestrand. Over 2000 husstander ble rammet. Samtlige fikk tilbake strømmen i 16-tiden.

Bare en drøy halvtime senere ble 2000 husstander i Sande på nytt rammet av et strømbrudd.

LES OGSÅ: OBS-varsel: Dette blir et vått døgn

Årsaken til strømbruddene er uvær, ifølge informasjonssjef Ruhne Nilssen. Sterk vind fører til ledningshavari og vanskeliggjør utbedringsarbeidet.

– Vi har satt beredskap og har mannskaper klare for å møte de utfordringene som måtte komme, sier han.


Skagerak Energi har også et helikopter i beredskap som kan bistå når vinden løyer.

LES OGSÅ: Farlige kjøreforhold: – Det er på nullføre det er glattest

– Livsfare

Flere steder i Sør-Norge er det observert vind i orkan styrke mandag. Ifølge Meteorologisk institutt er det ventet gradvis minking av vinden utover ettermiddagen.

Det er imidlertid ventet store nedbørsmengder utover kvelden og natten. Opp mot 50 millimeter gjennom mandag og tirsdag.

Skagerak Energi opplyser at ledninger som er revet ned og ligger på bakken fortsatt kan være spenningsførende.

– Det er forbundet med livsfare å komme nær slike ledninger. Observasjoner av slike ledninger bes meldt til 815 20 50, skriver kraftselskapet i en pressemelding.
 

Artikkeltags