Vær forberedt: Nå kan du miste strømmen – igjen

VAKKERT: Snø og vinter er vakkert. Her har et tre lagt seg over linjene. Det kan bety trøbbel og strømbrudd. Foto: Skagerak Energi

VAKKERT: Snø og vinter er vakkert. Her har et tre lagt seg over linjene. Det kan bety trøbbel og strømbrudd. Foto: Skagerak Energi

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag laver det ned med snø mange steder i Vestfold. Det kan være dårlige nyheter.

DEL

Ikke før har Skagerak Energi fått reparert alle skader og rettet alle strømfeil, så kan det på nytt bli trøbbel og strømbrudd fredag og inn i helgen.

– Det er mye tung snø på trærne mange steder. Hvis det kommer mer snø, vil vi få mer toppbrekk og trefall. Da kan vi ikke utelukke nye feilsituasjoner, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i en pressemelding.

Han ser med bekymring på værprognosene for helgen.

– Værprognosene for de kommende dagene tilsier at det kan komme mer snø, høyere temperaturer og litt mer vind. Dersom dette slår til er det frykt for at nye feil kan oppstå, sier han.

LES OGSÅ: Nettselskap tester ut selvreparerende strømnett (+)

Krevende dager

Omnes forteller at selskapet nå har reparert alle kjente feil som vær og snøfall forårsaket tidligere denne uken. Nå håper han at mannskapene får mulighet til å hente seg litt inn.

LES OGSÅ: «Står på Gardermoen – er det noen som har skyffel og hansker å låne bort?» (+)

– Skagerak Nett opprettholder full beredskap i helgen. Dette innebærer at vaktholdet er styrket både ute i felt, på driftssentralen og på kundesenteret. To helikoptre står stand by. Samtidig må vi forsøke å finne rom for å hvile. Folkene våre har jobbet døgnet rundt hele uken, og trenger å hente krefter. Vi håper på det beste, men er forberedt på at situasjonen ikke er helt over, sier Omnes.

LES OGSÅ: 800 har mistet strømmen i Re

For søndag øyner han et lite håp:

– Da meldes det om bedre vær. Da blir det uansett bånn gass igjen med helikopterbefaring og opprydning langs linjene, sier han.

Artikkeltags