17 år gamle Daniel: – Mitt livs fangst

Artikkelen er over 2 år gammel

Skiensgutten Daniel Andersen (17), som nå er bosatt i Tomrefjord, brukte årets første dag til å fiske. Resultatet ble en lange på 32 kilo, tatt på stang.

DEL

(Sandefjords Blad) Opp fra 190 meters dyp i Tomrefjorden i Møre og Romsdal dro den unge fiskeentusiasten opp en lange på nesten 32 kilo.

– Jeg har fått en del fisker jeg er veldig fornøyd med, men dette er mitt livs fangst. Det var helt uvirkelig da den brøt overflaten. Det kan egentlig ikke beskrives, sier en svært fornøyd Daniel Andersen til Hooked.no bare timer etter at kjempefisken var sikret.

Andersen, som opprinnelig er fra Skien men som nå er bosatt i Tomrefjord i Vestnes kommune, er ute og fisker i alle ledige stunder, skriver onlinemagasinet. Denne hobbyen har han hatt siden han var liten, men i 2015 oppdaget han artsfiske.

Jakten på forskjellige fiskeslag har gitt han hele 108 ulike arter på stang i Norge.

Trodde det var hai

Ruggen han hanket inn første nyttårsdag ble lokket med hel makrell på tandemtakkel. Da det først nappet, trodde Daniel Andersen at det var en liten hai. Fiskestangen, som på dette tidspunktet hvilte i rattet på båten, fløy nesten over bord da langen forsøkte å dra avgårde.

(Saken fortsetter under bildet)

Deretter fulgte en tøff kamp.

– Da vi omsider så fisken nede i sjøen, så den ut som en tikilosfisk. I det den brøt overflaten ble det likevel klart at dette var et synsbedrag. Fisken var enorm, og det samme var jubelen om bord i båten, sier Andersen til Hooked.

Tilbake på land ble fangsten veid og målt. Fisken var 172 centimeter lang og veide 31,8 kilo.

Vanskelig å toppe

Nå skal fisken fileteres og fordeles til alle familiemedlemmer som vil ha. Fryseren til fiskeentusiasten fra Skien er allerede smekkfull.

17-åringen tror det vil bli vanskelig å toppe denne pangåpningen på fiskeåret. 

– Jeg tviler i alle fall sterkt på at jeg kommer til å få bedre fisk enn dette i 2018, selv om fiskeåret bare såvidt er i gang. Målet for året er å nå 115 arter, samt teste ut den lokale fjorden enda mer. Det er mye kult å fiske etter her, både stort og smått, så jeg synes jeg har det ganske bra, gliser Andersen til Hooked.

Artikkeltags