Gå til sidens hovedinnhold

Skjer'a Frp?

Jeg har alltid trodd Høyre var et stokk konservativt parti. Til nå. Jeg har alltid trodd Fremskrittspartiet var selve forsvaret av den personlige frihet mot forbudssamfunnet. Til nå.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå er rusreformen her, det mest banebrytende, radikale, menneskevennlige tiltak vi har sett på lenge. Foreslått av regjeringen, med Høyre og Venstre som pådrivere. Og Fremskrittspartiet, hvor var de? Jo, sammen med Senterpartiet gikk de imot hele reformen. Fortsatt forbud var den eneste løsning de hadde. Men hvor ble det av frihet under ansvar? Hvordan kan Fremskrittspartiet stå for den mest liberale alkohol-politikken på Stortinget og samtidig si nei til rusreformen? Det er selvmotsigende, og velgerne merker det etter hvert som de selv blir usikre på hvor de har partiet sitt. Ta Venstre som eksempel: De ble ikke kalt vingle-Venstre uten grunn, alltid med minst to motstridende meninger om samme sak – og de tapte velgere hele tiden. Men noe er i ferd med å skje i Venstre. De har turt å pirke i sykelønnsordningen, en hellig ku i alle andre partier. Og da Unge Venstre foreslo et klart ja til EU, fikk de aksept av moderpartiet. Et godt eksempel på klar tale og et modig standpunkt. Hva mener Fremskrittspartiet om EU? Ingen vet.

I konkurransen om å bli det nye vinglepartiet, ligger også Arbeiderpartiet godt an. På tross av den historiske innsats Thorvald og Jens Stoltenberg nedla i sin tid, klarte de å si nei. Men ikke helt nei, liksom. Rusavhengige skal fremdeles være kriminelle, men noen av dem skal få behandling i stedet for straff. Av en eller annen grunn hører jeg ikke begeistringens brus fra Det Norske Arbeiderpartis årsmøte. Heller ikke da de presenterte sin «nye» økonomiske politikk med mer statsinnblanding som det bærende element. Stakkars parti. De konkurrerer med Senterpartiet om å være Stortingets mest konservative.

Den konkurransen tar ikke Høyre del i. Men Fremskrittspartiet, hvor går de? Med Siv på vei ut, blir det nasjonalistene som rår? Da lister jeg meg i så fall stille ut bakdøren. Men i det lengste håper jeg at de liberale og liberalistene setter skapet på plass.

Klaus Væthe jr.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.