Noen må lage stemningen 17. mai og lyden av korpsmusikk bidrar til den litt høytidelige festfølelsen. Derfor er korpsene svært ettertraktet på nasjonaldagen, alle vil at de skal spille på deres skole eller sykehjem.

– Ja, vi har det travelt på 17. mai. Blant annet skal vi spille på fire skoler, sier styreleder i Eik og Klokkeråsen skoleorkester, June Berg.

LES OGSÅ: Tb.no gir deg ALT om 17. mai mens det skjer

Musikk fra tidlig morgen

Med stadig færre skolekorps, blir presset på de som er igjen, desto større. Men det er ingen som klager.

Å skape stemning for alle folk 17. mai, synes korpsene er gøy. Så når du ser korpsene marsjere forbi i toget, tenk gjerne på at de allerede har vært på jobb i mange timer og har mange timer igjen. Det er vel grunn nok til å rope et ekstra høyt hurra for musikantene og dagen.

LES OGSÅ: Brannbiler og lastebiler sperrer gater 17. mai: – Vi forsøker å gjøre sikkerhetstiltakene så diskrete som mulig (+)

Marsjerer sju ganger på 17. mai

Eik og Klokkeråsen skolekorps for eksempel, starter dagen med spilling i gatene på Robergrønningen klokka sju om morgenen før ferden går til Eik sykehjem og flaggheiseing klokka åtte.

Etter hovedtoget i Tønsberg, har de igjen marsjering på Solvang, Vear, Eik og til slutt opptreden på Granly skole, før korpset kan hvile og ta av den staselig uniformen i ull ved fire-tiden.

LES OGSÅ: I fjor trodde Eik og Klokkeråsen skoleorkester at de måtte droppe 17. mai, men så tok Tora et lynkurs i tromming (+)

Eik og Klokkeråsen skoleorkesters 17. mai-program:

06.45: Oppmøte Robergrønningen

07.00: Avmarsj for spilling i gatene i Robergrønningen

07:20: Marsjering fra Rema1000 til Eik sykehjem

08.00: Flaggheising og spilling ved Eik sykehjem

08.15: Frokost

10.00: 17. mai-toget i Tønsberg sentrum

11.40: Varm lunsj

13.15: Marsjering fra Solvangkirken til Byskogen skole

13.55: Marsjering på Vear til skolen

14.15: Marsjering på Eik, fra sykehjem til skole

15.05: Marsjere til Granly skole

15.30: På tide å hvile beina! Takk for i dag.