Ida og Kristine har opplevd stor pågang de siste dagene: – Dette blir et årlig event

KLAR FOR SKOLESTART: Ida Myrvang og Kristine Rydningen fra Kirkens Bymisjon har samlet inn brukte skolesekker for å gi videre til barn og ungdom som trenger en ny sekk til skolestart.

KLAR FOR SKOLESTART: Ida Myrvang og Kristine Rydningen fra Kirkens Bymisjon har samlet inn brukte skolesekker for å gi videre til barn og ungdom som trenger en ny sekk til skolestart. Foto:

Tidligere i sommer publiserte Kirkens Bymisjon Vestfold en post på Facebook om at de samlet inn brukte skolesekker for å gi videre. Det har gitt resultater.

DEL

– Det er et helt tydelig behov, så dette er noe vi kommer til å fortsette med, sier Ida Myrvang og Kristine Rydningen i Kirkens Bymisjon.

Med en sofa full av flotte skolesekker som venter på nye eiere, er de klare for storinnrykk i dagene før skolestart.

– Vi har hatt stor pågang allerede. Siden vi la ut Facebook-meldingen i går har vi gitt videre 17 sekker. Det er veldig moro, sier Ida.

Sekker til både barn og ungdom

Hun skryter av sekkene som har kommet inn i løpet av sommerferien. I alt har de fått inn 43 sekker, noen pennaler, gymbager og noe skrivemateriell.

– Men vi tar veldig gjerne imot mer. Gjerne kjønnsnøytrale sekker til ungdom. Vi ser at det er flere fra både ungdomsskolen og videregående som ønsker seg en ny sekk før skolestart, sier Kristine.

NYTT PENNAL: Skolesekk-aksjonen har også fått inn pennaler og annet skolemateriell som skal deles ut.

NYTT PENNAL: Skolesekk-aksjonen har også fått inn pennaler og annet skolemateriell som skal deles ut. Foto:

Hun forteller at de har fått mange henvendelser fra familier med barn og ungdom som ønsker seg en ny sekk og fra dem som har en sekk eller to, å gi bort.

– Folk liker den grønne linja. Å gi videre er rett og slett blitt populært. Noen har til og med supplert sekkens matchende pennal med splitter nytt innhold, sier Ida imponert.

LES OGSÅ: Innbrudd på videregående skole i natt

Tar fremdeles imot

Ideen om å samle inn sekker fikk Ida fra Kirkens Bymisjon i Drammen.  Hun tok hun kontakt med Kristine Rydningen, som er fagansvarlig Fritidshuset og sammen ble de enige om å starte en skolesekk-aksjon i Tønsberg også.

Denne uken har altså fritidshuset startet å dele ut sekker til dem som av ulike grunner ikke har mulighet til å kjøpe en ny skolesekk.

– Vi når tydeligvis ut til mange via Facebook. Vi blir kontaktet av både kjentfolk og får nye bekjentskap, sier aksjonsdamene.

Opprinnelig hadde skolesekk-aksjonen de aller minste skoleelevene i tankene da de startet opp.

– Men nå ser vi at det er et behov for å gi videre skolesekker til  ungdom i både videregående og på ungdomsskolen også. Dette har vært en suksess. Vi forventer stor pågang helt fram til skolestart, sier Ida og Kristine.

VARIERT UTVALG: Har du en pent brukt sekk, gjerne kjønnsnøytral, er det bare å ta kontakt med Kirkens Bymisjon i Tønsberg, sier Ida Myrvang.

VARIERT UTVALG: Har du en pent brukt sekk, gjerne kjønnsnøytral, er det bare å ta kontakt med Kirkens Bymisjon i Tønsberg, sier Ida Myrvang.

Artikkeltags