– Dette stykket blir ikke gammelt

POPULÆR: Historien om Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen engasjerer fortsatt. Sjetteklassingene på Barkåker skole hadde stor glede av å spille den på scenen for hele skolen.

POPULÆR: Historien om Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen engasjerer fortsatt. Sjetteklassingene på Barkåker skole hadde stor glede av å spille den på scenen for hele skolen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hakkebakkeskogen gjør stor suksess - ikke bare på kino-lerretet, men også på scenen. Barkåker skole presenterte sin versjon denne uken.

DEL

BARKÅKER: I løpet av tre uker har sjetteklassingene på Barkåker skole dykket inn historien om Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen. Det ser ut som at denne historien går aldri av mote. Stykket som Thorbjørn Egner skrev i 1953, engasjerer fortsatt.  

– Den blir på en måte ikke gammel. Det er morsomt både for voksne og barn, sier Erlend Linde-Nielsen (11) som spilte Mikkel Rev.

– Jeg elsket denne historien siden jeg var liten. Det er dyr som snakker og det er mye sang, musikk og morsomme karakterer i den, sier Elise Wilson Horn (11).

Hun fikk rollen som Bakemester Harepus.

– Jeg hadde håpet på å få den rollen. Bakescenen er en av mine favorittscener i Hakkebakkeskogen. Og så var det en liten bonus at vi fikk smake på pepperkaker, sier hun med et smil.

BAKESCENEN: Bakemester Harepus forklarer hvordan pepperkaker skal bakes.

BAKESCENEN: Bakemester Harepus forklarer hvordan pepperkaker skal bakes. Foto:

Foto:

Fikk kontroll over scenenerver

Tirsdag var det tid for premiere i gymsalen på Barkåker skole.

– Vi var nervøse og mange sa: Tenk hvis jeg glemmer replikken. Jeg sa til suffløren: Du må være på og hjelpe oss. Men da vi kom på scenen, husket alle alle replikkene og visste akkurat hva de skulle gjøre. Jeg skjønte ingenting da vi ble ferdig. Alle ble så glad: Vi klarte det!, sier hun.

– Det var jo kjempegøy, sier Erlend.

6. KLASSE: Elevene har øvd intenst i tre uker under ledelse av de engasjerte lærerne Andreas Haugland Gjerp og Ken Larsson. Larsson har laget alle musikkarrangementene til forestillingen på Barkåker skole.

6. KLASSE: Elevene har øvd intenst i tre uker under ledelse av de engasjerte lærerne Andreas Haugland Gjerp og Ken Larsson. Larsson har laget alle musikkarrangementene til forestillingen på Barkåker skole. Foto:

Premierefest

Elevene fikk stor applaus og anerkjennende ord fra rektor Hilde Ahlsen etter forestillingen. De ante ingenting om at det var også en overraskelse som ventet på dem: En premierefest.

Foto:

– Vi ble så overrasket. Vi trodde vi skulle ha gym. Da vi kom til klasserommet etter forestillingen var det rød løper, kaker og glass på stett. Og det hang en plakat der det sto Premierefest med glitter på. Det var skikkelig morsomt og veldig hyggelig gjort av lærerne. De har jobbet veldig mye med hele forestillingen, sier Elise.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags