Gå til sidens hovedinnhold

Er skolen din med på kodetimen?

Artikkelen er over 4 år gammel

I fjor deltok 50.000 barn i Norge og 110 millioner barn i verden på kodetimen. Vil du også ha det gøy med data, er det bare å melde seg på.

Neste uke blir kodetimen arrangert på skoler over hele landet. Ja, faktisk over hele verden. Målet er at barn skal lære å mestre data som et kreativt verktøy.

Bevegelsen Lær Kidsa Koding og senteret for IKT i utdanningen er de i Norge som står bak et undervisningsopplegg tilpasset ulike årsklasser i barnehagen og grunnskolen. Lærerne trenger ikke særskilt datakompetanse for å gjennomføre opplegget. Det er bare å gå inn på nettsidene til for eksempel kidsakoder.no og melde seg på.

LES OGSÅ: Lærer kidsa koding på biblioteket (+)

– Koding fenger elevene

– Kodetimen er det lille dryppet som skal få folk interessert, sier Thor-Erik Rødland på Ringshaug ungdomsskole, som skal være med på kodetimen i år igjen.

–  Å kode fenger elevene, og vi lærere blir ofte overraska over hvem som er skikkelig gode på dette, sier Rødland.

Koding krever logisk sans, evne til å løse problemer og litt matematikk.

– Hvordan kan Norge bli en foregangsnasjon i en digital verden om ungene ikke lærer hvordan en datamaskin fungerer? spør Lær Kidsa Koding på sine nettsider.

Stadig flere er med

I 2013 deltok 10.000 norske elever på kodetimen. I fjor var antall deltagere steget til 50 000 og på verdensbasis var 110 millioner barn med på kodetimen.

– Slike aktiviteter skulle vi gjerne hatt mer av. Koding kunne gått inn i matematikk eller stå som et selvstendig fag, mener Thor-Erik Rødland. Han har realfagsutdanning og to år med informatikk i tillegg.

– Det bekymrer oss litt at vi er den eneste ungdomsskolen i vår nærhet som deltar på kodetimen. Kompetansen blant lærerne er nok skjevt fordelt i kommunen, sier Rødland.

Sjekk ut din skole

Lurer du på hvilke skoler som har meldt seg på kodetimen?

Sjekk hvem som er med på kodetimen her: http://kidsakoder.no/kodetimen/

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.