Her renner julegavene inn til dem som trenger det

TENKER PÅ ANDRE: Anna Vetvik Morken synes det er fint å kunne glede andre og å tenke på dem i jula.

TENKER PÅ ANDRE: Anna Vetvik Morken synes det er fint å kunne glede andre og å tenke på dem i jula. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det å glede andre var viktig for sjetteklassingene på Brattås skole da de leverte gaver til «Ensomt juletre søker gaver». Nå ser de fram til å bidra igjen neste år.

DEL

Aksjonen «Ensomt juletre søker gaver» gikk av stabelen i slutten av november, og søkte da julegaver til de som trenger det mest.

Nå er ikke juletreet fullt så ensomt lenger, for det har kommet inn masse gave.  Men det betyr ikke at det er fullt under juletreet.

De 19 sjetteklassingene fra Brattås skole ønsket å gi sitt bidrag da de kom på besøk til Quality Hotel Klubben med hver sin gave. 

– Ved å gi gaver gleder man andre og man sørger for at de som ikke har så mye også får julegaver, sier Anna Vetvik Morken (11). Hun er glad for å kunne bidra til at de som ikke har så mye også skal få en fin julefeiring. 

Gleder andre med gaver

Emil Løken Solhaug (11) synes som Anna at det er viktig å bidra med gaver til de som trenger det.

– Det er bra å gi gaver for det er noen i Norge som ikke har nok penger, og noen er flyktninger, sier Emil Løken Solhaug (11).

Han har selv plukket ut gaven han gir bort, og det synes han var en enkel oppgave.

PLUKKET UT GAVEN SELV: Emil Løken Solhaug var glad for å kunne gi julegaver til dem som ikke hadde så mye, og han hadde plukket den ut helt selv.

PLUKKET UT GAVEN SELV: Emil Løken Solhaug var glad for å kunne gi julegaver til dem som ikke hadde så mye, og han hadde plukket den ut helt selv. Foto:

Men elevene fra Brattås ga ikke bare bort gaver, de slo i tillegg til med julesangen «På låven sitter nissen» i resepsjonen på Klubben. Som seg hør og bør fikk sjetteklassingen en liten belønning for givergleden sin, og de fikk lage sin egen softis med softismaskinen på hotellet.

– Det er gøy å få softis, men det er litt vanskelig å lage den, sier Erling Øya (11).

Det å gi bort gaver til andre synes han bare var koselig.

– Det er fint å vite at andre får noe, og at jeg ikke bare får noe selv, sier han.

LES OGSÅ: (+) I 35 år har butikken til Finn vært på samme sted. Nå har han endelig funnet drømmelokalene

Advent handler om å gi

– Vi jobber for at elevene skal bli bevisste på at alle ikke har det så bra i Norge, og at det er ulike årsaker til hvorfor man ikke har så mye, sier lærer Elin Vassbø.

Hun har i flere år tatt med seg elever til Hotel Klubben for å gi gaver til aksjonen.

Elevene tar med seg gavene hjemmefra, og de skriver på gaven hvem den passer for. Vasbø forteller at de ønsker at elevene skal lære seg å gi fordi det er det adventstiden egentlig handler om.

I tillegg skoleelevene en hemmelig nissevenn i stedet for vanlig adventskalender, og det går ut på at elevene skal gi komplimenter og oppmerksomhet til den personen de trekker som sin hemmelige nissevenn.

– De har sa allerede på bussen inn hit at dette er noe de vil gjøre igjen, sier hun.

Salgssjef Kenneth Dahl på Hotel Klubben forteller at årets aksjon er en suksess.

– Jeg har ikke tall på hvor mange gaver vi har fått inn, men det er tusenvis. Det er folk her hele tiden, og i helgen hadde vi besøk av damegruppa til Tønsbergs Kameratene. De kom med 60 hjemmestrikkede gaver, forteller han.

Ga bort 40 gavekort

Det er ikke bare på Hotel Klubben gavene har strømmet inn til «Ensomt juletre søker gaver,» Quality Hotel Tønsberg har også fått inn mange gaver.

Messafestivalen i regi av Stiftelsen Tønsbergmessen har gitt 40 sentrumsgavekort på 500 kroner, som i alt tilsvarer gavekort for 20.000 kroner.

– Vi synes dette er en utmerket anledning til å vise litt omtanke overfor personer som ikke har det like bra som mange av oss andre i julen, og det er helt i tråd med deler av vårt formål, sier styreleder Arild Johansen i Stiftelsen Tønsbergmessen.

– Vi ønsker med det å utfordre andre kulturorganisasjoner, både frivillige og kommersielle, samt kommersielle idrettsarrangører til å gjøre noe tilsvarende, legger han til.

LES OGSÅ: (+) Gigantutbygging på Farmandstredet – og sjekk utsikten toppleilighetene får

Artikkeltags