Disse sjuendeklassingene baker sin drømmeby. Nå kan du også være med!

NÅR EN PEPPERKAKEBAKER: Sjuendeklassingene ved Eik skole fikk øve seg på å lage pepperkaker.

NÅR EN PEPPERKAKEBAKER: Sjuendeklassingene ved Eik skole fikk øve seg på å lage pepperkaker. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I år som i fjor kan du hjelpe til med å lage Tønsberg i pepperkaker, og sjuendeklassingene på Eik skole er godt i gang med dugnaden.

DEL

Planlegging, skisser, design, søknader og møter er noe sjuendeklasse på Eik skole må gjennom de neste ukene før jul.

Høres det tørt ut? Ikke hvis du spør elevene selv. De er en del av et byutviklingsprosjekt hvor elevene skal lage sin egen drømmeby, og det hele skal visualiseres i pepperkakedeig. Tønsbergs Blad fikk være med når seks barn skulle øve seg på å lage pepperkaker.

– Jeg synes det er bra at det skjer noe nytt. Dette er mye morsommere enn å sitte og svare på spørsmål i boka, sier sjuendeklassingen Oskar Solberg With.

Prosjektet varer i totalt fire uker, og elevene er nå halvveis. Solberg With sier at han lært mye de siste ukene.

– Det morsomste var å bygge husene. Jeg har også lært å bruke millimeterpapir og blitt bedre til å tegne, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

NYTT: Oskar Solberg With likte at det gjøres noe annet på skolen.

NYTT: Oskar Solberg With likte at det gjøres noe annet på skolen. Foto:

– Byutvikling på sitt beste

Det hele startet med at avgangselevene på Eik skole hadde byplanlegging som tema. Charlotte Svensen i Pulserende kystperle har selv barn på trinnet, og etter å ha fått et informasjonsbrev tente hun på ideen om at dette kunne bli et samarbeidsprosjekt.

LES OGSÅ: Granly topper Nasjonale prøver: – Vi er opptatt av å få den enkelte elev til å yte sitt beste

– Dette her er byutvikling på sitt aller beste. Så jeg kontaktet skolen og spurte om vi kunne bli en del av prosjektet, og det var skolen veldig positive til, sier Svensen.

(Saken fortsetter under bildet)

TVERRFAGLIG: Camilla Mobakk i Tønsberg sentrum, Ellen Elfving Halvorsen i Kaldnes AS og Charlotte Svensen i Pulsernede kystperle synes tverrfagligheten i prosjektet er bra.

TVERRFAGLIG: Camilla Mobakk i Tønsberg sentrum, Ellen Elfving Halvorsen i Kaldnes AS og Charlotte Svensen i Pulsernede kystperle synes tverrfagligheten i prosjektet er bra. Foto:

Inviterer hele Tønsberg

Det var pepperkakeutstilling på biblioteket for første gang i fjor, hvor modellen ble stilt ut på Bydelshuset. I år fortsetter det som nå nesten kan kalles en tradisjon. Elevene på skolen lager en del av den store pepperkakebyen som stilles ut i kjelleren i biblioteket.

– Vi inviterer hele byen til å være med å bake og stille ut! Vi gir bort gratis pepperkakedeig til de som vil være med og stille ut. Den deles ut på Kiwi Foyn, og må forhåndsbestilles på Tønsberg sentrums Facebook-side. Her kan du også skrive ut en mal så man kan bake sitt eget Slottsfjell, forklarer Camilla Mobakk i Tønsberg Sentrum.

– Du kan levere inn ditt byggverk mellom 28. november og 5. desember, og utstillingen kan ses fra 7. til 31. desember, legger Svensen til.

LES OGSÅ: Hvorfor er det ingen som snakker om utendørs svømmetrening for barn?

Tverrfaglig

Under første undervisningstime fikk elevene besøk av Eirik Sunde fra Kaldnes, som driver med byutvikling. Her lærte barna om alle prosessene rundt byutvikling, og fikk inspirasjon til videre arbeid.

– Det er kjempespennende prosjekt! I Kaldnes har vi ikke bare fokus på bygg, men å skape noe varig. Det er flott at barna kan få et godt inntrykk av byutvikling, og ekstra gøy er det at prosjektet er så tverrfaglig, sier Ellen Elfving Halvorsen i Kaldnes AS.

Totalt er det 60 elever fra Eik barneskole som deltar. Her lages alt fra kebabsjapper og hus til butikker i pepperkaker.

(Saken fortsetter under bildet)

HUS: Disse husene skal bli en realitet i pepperkakedeig. Her viser Albert Bøttinger, Herman Enger, Oskar Solberg With, Stian Moen, Emilie Bram og Kajsa Skarstad frem sine modeller.

HUS: Disse husene skal bli en realitet i pepperkakedeig. Her viser Albert Bøttinger, Herman Enger, Oskar Solberg With, Stian Moen, Emilie Bram og Kajsa Skarstad frem sine modeller. Foto:

– Det er en utrolig variasjon. Nå håper vi at enda flere fra hele Tønsberg vil være med, avslutter Svensen.

Artikkeltags