Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan elever i Tønsberg få gratis mattehjelp

Artikkelen er over 5 år gammel

Logger du deg på nå, kan du de neste ukene få gratis privatundervisning i alle realfagene for ungdomsskolen og videregående.

– Nå gleder jeg meg til å registrere meg og prøve ut tilbudet, sier Marie Øverby.

Hun går i andre klasse på Greveskogen videregående med fordypning i realfag, og møtte opp i auditoriet på Greveskogen videregående for å vite hva hun kan få hjelp til via lær.no de neste ukene. Det er alt innen realfag, viser det seg: Matematikk, biologi, fysikk, kjemi og informatikk fra ungdomsskolen og helt opp til universitetsnivå.

Skreddersydd undervisning

Lærerne er realister med master- og doktorgrader og vil skreddersy opplegget for den enkelte elev. Dette er et tilbud for både sterke og svake elever.

– Jeg vil delta på dette for å få mulighet til å lære mer enn man lærer i timene, til og med lære ting som du kan lære på universitetet, sier Marie Øverby.

Erica Laub Varpe vil også benytte seg av tilbudet.

– Jeg går andre året på musikk og drama, men har bestemt meg for å bli zoolog. Derfor må jeg har realfagsmatte og biologi, sier Varpe.

LES OGSÅ: Klarer du å løse matteoppgavene som avgjør om du kan bli lærer?

Gratis de neste ukene

– Vi skal hjelpe dere gratis så mye dere vil de neste to-tre ukene, sier Eivind Stordal, daglig leder i Studix som står bak lær.no, og som forsker for å finne den beste læringsteknologien for framtiden.

Eivind Stordal har selv master i anvendt matte innen  ultralyd, og starter informasjonsmøtet med å fortelle om hva man kan bruke realfag til, som å oppdage kreftsvulster ved hjelp av ultralyd, løse klimautfordringene og å utvikle kunstig intelligens.

– Det er masse spennende å gripe fatt i, fastslår Stordal.

– Gjennom dette digitale undervisningstilbudet, tester vi en ny og innovativ plattform for undervisning der eleven møter en dyktig underviser over nett for å bli god i realfag, sier kollega Ali Elmasoudi.

– Slik kan dere repetere ting dere er usikre på. Repetisjon er viktig for å bli god, sier Stordal.

LES OGSÅ: Ungdom er alltid pålogget

Bra tilskudd til vanlig undervisning

Hvis du synes dette høres bra ut og vil få hjelp til å lære mer, kan du gå inn på lær.no  og regisrere deg der. Så kontakter en lærer deg og avtaler tidspunkt for undervisning. Målet er at det skal være mange nok lærere til at det alltid er noen på vakt som kan hjelpe.

Inger Therese Fjeld er leder for avdeling for realfag på Greveskogen. Hun ser spent på hvor mange som vil benytte seg av tilbudet.

– Lær.no kan være et fint tilskudd i kombinasjon med vanlig undervisning, mener hun.

Utvikler lærerroboter

Hvordan framtidens undervising vil bli, er usikkert. Kanskje lærerne vil erstattes med roboter? Kanskje alle elever vil få skreddersydd undervisning. Stordal og Elmasoudi forsker også på dette.

– Vi jobber også med forskning for å finne den beste læringsteknologien for fremtiden. Vi utvikler en intelligent automatiske veileder som kan hjelpe eleven i tillegg til underviser. Den automatiske veilederen stiller spørsmål og finner ut hvor elevens problem områder er. Der ifra kan den zoome inn på disse og videre finne hva som er årsaken. Så kan den tilpasse sine forklaringer til elevens behov. Vi skal teste ut disse læringsalgoritmene ved alle videregående skoler, forklarer Elmasoudi.

Men elevene i Tønsberg vil i denne omgang møte en levende lærer og veileder i et virtuelt klasserom.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.