Gå til sidens hovedinnhold

Skriv som om det står om livet! (For det gjør det jo). Vinn 10 000 kroner!

Klimatilpasning er et usexy ord. Men følgene av klimakrisen er heftige. Du er med dette invitert til vår skrivekonkurranse om klima.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

FÅ GODE SKRIVETIPS I BUNNEN AV SAKEN

Er du bekymret for kloden? Brenner du for lavere forbruk? Eller lavere utslipp? Eller mer gjenbruk, sirkulærøkonomi eller veganmat?

Har du noen tanker om gode løsninger for lokalt og globalt miljøvern? Tønsbergs Blad inviterer til skrivekonkurranse for deg som er yngre enn 26 år.

Hæ? Kan ikke jeg som er 43 år være med?

Nei, dette er en skrivekonkurranse for unge folk. For folk med andre tanker enn oss i førtiåra. For deg som kanskje ikke først og fremst tenker på debattsidene i papiravisa når du vil mene noe om klima og miljø.

Nå vi jeg gi deg plass - både i papiravisa og på nett. Jeg vil at du som er yngre enn 26 år skal skrive en tekst med klima og miljø som utgangspunkt. Og sende den til meg, så jeg kan få en ekte jury til å lese teksten og kåre en vinner. Den beste teksten får nemlig ikke bare mange lesere og god profilering, men også 10.000 kroner i premie. Teksten blir også lest opp på Tønsbergs nye klimakonferanse i juni. Verd å sette seg ved tastaturet, mener jeg!

For over ti år siden dykket jeg ned i de lokale klimautfordring sammen med min tidligere kollega Anja Jasinski Kandal-Wright. Vi sjekket klimaplanene til kommunene i Vestfold og om de ble fulgt. Resultatet var nedslående. Skulle Tønsberg kommune nå målene de hadde satt for 2010, måtte alle biler parkeres i mars og stå stille resten av året. Så langt fra målet var vi.

I høst skal Tønsberg kommune lage en ny handlingsplan for klima. Nye mål. Nye tiltak. Nye muligheter.

Din tekst kan påvirke. Både myndighetene som legger rammene for hvordan vi skal tilpasse oss klimaendringene, men også venner, familie, læreren din, naboen din - og alle som leser Tønsbergs Blad. Du kan mene noe om det lille og nære, eller det store og globale.

Jeg har allerede begynt å glede meg til å lese teksten din!

Husk dette!

HVA: En tekst om klimautfordringer eller klimaløsninger. Maks 4500 tegn inkludert mellomrom, gjerne kortere.

HVORDAN: Send den inn på epost til klima@tb.no. Legg ved et bilde av deg selv vi kan bruke i avisen. Skriv hele navnet ditt, alderen din og hvor du bor.

NÅR: Tekst og bilde må sendes senest midnatt 12. april.

PREMIE: 10.000 kroner

HUSK: Teksten kan ikke ha vært publisert av andre medier tidligere.

Maries tips til en god kronikk

1. Ha noe på hjertet! Hvis du brenner for det, er det sansynlig at flere er opptatt av det.

2. Velg et tema, bestem deg for hva du mener om dette og argumenter godt for hvorfor det er slik. Kom raskt til poenget.

3. Skriv muntlig. Bruker du mange fagord eller fremmedord mister du mange av leserne.

4. Send med et bilde av deg selv.

Kommentarer til denne saken