Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir hverdagen uten bil – bli med på en helt spesiell uke

Artikkelen er over 1 år gammel

Redaksjonen i Tønsbergs Blad skal ta kollektivt til og fra jobb hele uka, og vi vil ha med leserne på laget. Du er herved invitert til bussuke!

– Vi skriver om buss hele året, men nå klinker vi til i én uke. Kollektivt er framtiden til Vestfold og Tønsberg, og da må det fungere. Vi skal skrive om både positive og negative sider ved kollektivtrafikken, sier journalist Henrik Ulrichsen.

Ulrichsen er sjef for TBs bussuke som arrangeres neste uke, altså uke 11. Utover uka vil det være generelt større oppmerksomhet på saker og reportasjer som omhandler kollektivtrafikk redaksjonelt, samtidig som det vil komme direktesendinger på Facebook, livestudio og videoenqueter på tb.no.

LES OGSÅ:  Bussene trenger plassen: – Nå kan du ikke lenger parkere her

I tillegg skal så mange som mulig av avisens redaksjonsmedlemmer parkere bilen i én uke og dokumentere hvordan det går. Vi har også invitert fylkespolitikere fra hovedutvalget for samferdsel til å ta buss til og fra jobb og melde fra om hvordan det går.

(Saken fortsetter under bildet)

– Vi har snakket om å gjøre noe som dette i lang tid. For noen år siden lagde jeg en artikkelserie som het «den kjedelige bussen» hvor vi inviterte leserne til å komme med deres forslag på mail. Det skapte et voldsomt engasjement. Det var helt tydelig at vi traff noe, for dette er hverdagen til folk, sier Ulrichsen.

Vil høre fra leserne

Også i år ønsker Henrik Ulrichsen tilbakemeldinger fra leserne. Her kan man skrive om stort og smått som både gleder og frustrerer ved kollektivtilbudet i fylket. Bussukesjefen presiserer at selv om konseptet heter «bussuke» dreier det seg ikke utelukkende om buss.

– Først og fremst handler det om hvordan din hverdag er uten bil. Vi har valgt å kalle det bussuke fordi det er buss de fleste i Vestfold bruker. Hvis det for eksempel er noe galt med fortauet der du sykler, vil vi gjerne høre om det også. På slutten av uken vil vi for eksempel viderebringe mye av det vi får inn til VKT hvis det er bussrelatert, veivesenet og Tønsberg bydrift dersom det skulle være gang- og sykkelsti-relatert, sier han.

Redaktøren med månedskortet på plass

Ansvarlig redaktør Sigmund Kydland gleder seg stort til bussuken og kan med stolthet meddele at han er den eneste i redaktørsirkelen med månedskort på bussen.

– Det er noen av oss som tar miljøet på alvor! ler han.

– Det er utrolig praktisk. Tønsberg er kjempebra på kollektivtrafikk. Det går busser jevnt og trutt, du slipper så å si alt av kø og det er som regel god plass, sier Kydland.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Nyhetsredaktør Erik Wold Aunemo, hvorfor gjør vi dette?

– Det handler om å synliggjøre hvor viktig bussen er for byen. Hver gang vi skriver om noe som handler om bussen, enten om det er at den ikke kommer eller at det er nye ruter, skaper det et voldsomt engasjement. Folk er veldig opptatt av bussen, mener han.

LES OGSÅ: Opphører ved årsskiftet – legger ned busselskapet VKT

– Kjempegøy

Aunemo, som alltid går til og fra jobb, gleder seg til å se sine kolleger legge om reisevanene neste uke. Han mener det er viktig for Tønsbergs Blad å kjøre en storsatsing på kollektivtrafikken, siden han vet dette er et viktig stoffområde for leserne.

– Det er leserne våre som er Tønsberg, og det er de som tar bussen. Hvis vi ønsker å endre noe i samfunnet er det viktig å spørre leserne, det er de som best vet hvor skoen trykker. Vi ønsker en bevisstgjøring over hvor bra tilbudet er og hva som kan bli bedre, forklarer nyhetslederen.

– Jeg tror dette blir kjempegøy. Det har vært overraskende positiv stemning blant kollegene, det virker som om også de tror det blir gøy. Dette er noe vi har diskutert lenge og endelig har kommet til overflaten. Jeg håper også leserne synes det er bra, avslutter bussukesjef Henrik Ulrichsen.

 

Kommentarer til denne saken