Slik blir skolehverdagen i Færder framover: – Vi var forberedt på dette scenarioet

GOD PLAN: Hilde Schjerven er kommunaldirektør for oppvekst og kunnskap i Færder kommune.

GOD PLAN: Hilde Schjerven er kommunaldirektør for oppvekst og kunnskap i Færder kommune. Foto:

Kontakt med lærere og assistenter og hjemmelæring er stikkord for skolehverdagen for barn i barne- og ungdomsskolene i Færder kommune.

DEL

Kommunaldirektør oppvekst og kunnskap i Færder kommune, Hilde Schjerven, forteller til Tønsbergs Blad fredag morgen at de har planen klar.

– Alle våre lærere er i ferd med å opprette kontakt med sine elever, og informere om hvordan undervisning skal foregå framover, sier kommunalsjefen, og fortsetter:

– Vi er veldig opptatt av at det skal være kontakt mellom kontakt mellom elevene og våre lærere og assistenter. At barn kjenner på et sosialt nettverk nå er viktig, og i deres sosiale nettverk er lærere nøkkelpersoner.

Hjemmelæring

Selve undervisningen blir det Schjerven kaller hjemmelæring.

– Jeg kan ikke si nøyaktig hvordan det blir, for det varierer fra skole til skole. Men, alle vil få god støtte fra lærerne i hjemmelæringsopplegget. Dette scenarioet vi har nå har vi forberedt oss på. Det var egentlig bare et tidsspørsmål. Så vi har jobbet med en kontinuitetsplan for det vi står oppe i nå, sier hun.

– Hvordan er det med skole-PC eller nettbrett, har alle elevene det?

– Vi har noen trinn som ikke har det. En løsning der er at de har PC i hjemmet sitt. Vi er i kontakt med foresatte om løsninger. Vi finner løsninger på det.

– Hva med dem som ikke tok med dette hjem torsdag?

– Vi legger til rette for at de kan hentes på skolen. Det er folk på alle skolene våre, sier Hilde Schjerven.

SFO

Når det gjelder barn hvis foreldre har en type jobb som gjør at det tillates at barna får være på SFO, har ikke Færder kommune den fulle oversikten over hvor mange barn det gjelder.

– Den oversikten er vi i ferd med å få inn, sier kommunalsjefen.

Tønsberg kommune har foreløpig ikke besvart vår henvendelse om saken.

Artikkeltags