– Det kan komme en snøbyge lørdag ettermiddag. Det vil ikke ha så mye å si for føret, men sikten kan bli noe redusert, sier Rafael Escobar Løvdahl, vakthavende meteorolog, og legger til:

– Det tar livet av alt som måtte være av vårfølelse.

Kulda gjør også sitt for å motvirke det som måtte minne om vår. Natt til lørdag var det hele 21,2 minusgrader på værstasjonen Lauvkollmyr i Sande. Melsom hadde minus 12 grader.

Mildere utover dagen

Utover lørdagen skal det imidlertid bli vesentlig mildere, noen steder kommer vi over på plussiden. Deretter blir det igjen kaldere til natten. Fra ettermiddagen kan det bli litt mer vind fra nordvest.

– Hva med søndag?

– Den starter stille og rolig. Sola kan titte fram og temperaturen stiger. Men etter hvert vil det komme et skylag fra sør, og vi kan få snø, sier Løvdahl.

Mye snø mandag

På mandag kan det komme store snømengder med opptil 20 centimeter.

– Det vil ha noe å si for kjøreforholdene. Jeg vil oppfordre folk til å ta seg god tid, kanskje ha hjemmekontor hvis man har mulighet til det, sier meteorologen.

Han sier at snøen vil gå over til regn etter hvert, og at nedbøren vil komme og gå. Værtypen fortsetter gjennom tirsdagen , mens det blir kaldere igjen onsdag.