Har du sett? Nå skjer det ting på Slottsfjellet

BYGGETID: Slik ser det ut når tribunene er under montering. I tiden framover vil Slottsfjellet stadig komme mer i festivalmodus.

BYGGETID: Slik ser det ut når tribunene er under montering. I tiden framover vil Slottsfjellet stadig komme mer i festivalmodus. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag gikk startskuddet for rigging av årets utgave av Slottsfjell. Alt er planlagt, selv hagl- og regnskurer er det plass til.

DEL

Det er en mengde ting som skal på plass, både av stort og smått for å få stablet på beina Slottsfjellfestivalen. Nå er det de store ting som er på gang.

– I dag gikk startskuddet og vi ligger bra an og helt etter planen. Nå rigges de store stillasinstallasjonene. I år gjør vi noen endringer, for vi har sett at gjestene våre har brukt mye tid på forflytninger. Av den grunn komprimerer vi litt og bygger trapp ved siden av steintrappa, sier Ketil Hvindenbråten, produsent for Slottsfjell.

LES OGSÅ: Rocker inn festivalnettene (+)

«Gamletrappa» er tilbake

Dermed er den enorme trappa som ble bygget i området ved Slottsfjellskolen en saga blott og all forflytting vil gå i området ved steintrappa. Hvindenbråten forteller at de som bruker Slottsfjell til daglig vil merke at det er endringer på gang og at festivalen nærmer seg. Likevel vil steintrappa være åpen fram til onsdag 18. juli, dagen før festivalen starter.

– Steintrappa vil være stengt kun i kortere perioder. Etter brannen på Kaldnes der vi mistet det meste av tingene våre, må vi produsere opp veldig mye på nytt. Det er barfronter, skilt og mye annet. Dette gjøres med en stor dugnad hvor det blir alle mann til malerkostene, sier han.

LES OGSÅ: Slottsfjell avblåser krisa – men vil tilbake til røttene (+)

Kan komme skurer

Til tross for en svært solrik værmelding i tiden framover, kan ikke en produsent av en utefestival ta alt godværet for gitt.

– Nei, vi tar høyde for at det kan komme skurer. I fjor kom det en haglskur, så vi kan ikke ta godværet for gitt når vi planlegger, sier han.

LES OGSÅ:

Mye logistikk

Etter hvert skal også scenene på plass.

– Det er en øvelse i logistikk. Det er relativt trange tilkomstveier, men vi begynner jo å få erfaring med å rigge scenene på et relativt lite område, sier Hvindenbråten.

Datoene for Slottsfjell er i år 19–21 juli.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags