– Er det sant? Det er ikke noen som tuller nå?

Artikkelen er over 1 år gammel

Fire jenter sang seg rett til Slottsfjellfestivalen i vår konkurranse. Med alt fra joik til rap.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Nå kan du angre på at du ikke deltok i vår konkurranse, og sikret deg noen av våre firedagerspass til Slottsfjellfestivalen. Det gjorde blant annet fire jenter, som på hver sin måte brøt sin egen komfortsone og lot det stå til.

Men at det blir noen platekontrakt, nei det tror ikke jentene spesielt mye på, selv om de bidro med både gitarspill og egenprodusert musikkvideo.

(Se de to andre bidragene nederst i saken).

LES OGSÅ: Du bør ha med deg regntøyet (for abonnenter)

– Det er så forferdelig at det er greit at dere viser det

– Jaaa! Er det seriøst? Herregud så gøy. Jippi, jubler Anita Riksfjord Antonsen, og kommer nesten gjennom telefonen i pur glede.

– Og jeg som ikke kan synge, engang. Jeg er jo ikke så glad i å synge, men ei venninne tok opp denne snutten for ikke så lenge siden, og hun sendte den inn.

Anita Riksfjord Antonsen sang seg til festivalpass på Slottsfjell denne uka.

Anita Riksfjord Antonsen sang seg til festivalpass på Slottsfjell denne uka.

Anita jobber i barnehage, og derfor blir det en del synging sammen med barna. Men da video skulle sendes inn ble det en joik:

– Ha-ha, det er det eneste jeg kan, humrer Tønsberg-jenta som heller ikke bryr seg om at alle kan se videoen på tb.no:

– Nei, det er så forferdelig å høre på at det er helt greit. Bare la alle se det. Jeg skal til Slottsfjell! ler Riksfjord Antonsen.

Hun brukte mandag ettermiddag til å jakte på barnevakt slik at hun skulle få mest mulig ut av passet.

LES OGSÅ: Her kan mange på festival gjøre noe som er ulovlig

Full videoproduksjon

Den andre videoen som ble plukket ut i konkurransen hadde brukt lang tid på det kunstneriske uttrykket. Ja, Ellen Hollund fra Sandnes og venninna Marianne Borgen fra Eidsvoll hadde brukt mange timer på å filme før de satte sammen videoen og sendte den inn.

– Vi måtte jo gjøre en innsats, for ingen av oss er jo spesielt flinke til å synge, ler Ellen. De to jentene var på ferie i Arendal, og der er Ellen fortsatt. Dermed er hun godt over halvveis på turen til Tønsberg.

– Vi hadde lenge prøvd å få tak i billetter til Slottsfjell, men uten å klare det. Nå ga vi alt, ler 21-åringen, som sammen med venninnen tolker Wiz Khalifa og Snoop Doggs låt Young, Wild and free.

Et par familiemedlemmer måtte også trå til som statister i videoen, men de må nok pent bli hjemme.

– Det er tull vel?

Den siste billetten for sangprestasjonen får Tuva Rahd fra Nøtterøy.

Hun tror mest det var noen som tullet da vi ringte mandag formiddag.

– Aldri, i verden, er det sant? Dette er tull, vel?

Men, neida, 16-åringen som hadde forberedt seg på å være frivillig på festivalen, og kan kvittere ut en billett til alle fire dagene på Slottsfjellet.

– Det er så gøy. Det var sent en kveld, jeg vant ut at jeg bare skulle kjøre på. Nå hadde jeg nesten glemt at jeg hadde gjort det, ler 16-åringen.

Hun synger og spiller litt, men bare på jenterommet. Derfor er det nok litt skummelt at alle kan se videoen på tb.no, men det får stå til:

– Nå ble jeg veldig overraska, litt satt ut. Jeg er stor fan av Karpe Diem, så det blir kanskje det første høydepunktet jeg kan komme på, fastslår Tuva Rahd.

Trukket ut blant abonnentene

I tillegg til at du kunne synge deg til Slottsfjellfestivalen, deler vi også ut fire pass til alle dagene, til de som tegnet et digitalt abonnement på tb.no i forrige uke.

Det hadde flere gjort, og følgende fire er plukket ut og kontaktet om at de har vunnet hvert sitt pass:

■ Bård Johansson

■ Linn Marita Hushovd

■ Inger Merethe Nordland

■ Tommy Lithun

Artikkeltags