I seks år har næringslivet sagt nei til Lena - men nå løsner det

EN GLEDENS DAG: etter å ha forsøkt å få tak i hovedsponsorer i flere år har Lena Fahre og Slottsfjellmuseet endelig Lykkes. Avdelingssjef i Nokas, Morgan Sæbø er fornøyd med å kunne gi tilbake til byen.

EN GLEDENS DAG: etter å ha forsøkt å få tak i hovedsponsorer i flere år har Lena Fahre og Slottsfjellmuseet endelig Lykkes. Avdelingssjef i Nokas, Morgan Sæbø er fornøyd med å kunne gi tilbake til byen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Slottsfjellmuseet har forsøkt å få sponsorer fra Tønsbergs næringsliv siden 2011. Nå lykkes de endelig.

DEL

– Vi har forsøkt å få tak i en hovedsponsor fra næringslivet i lange tider og nå har vi endelig lykkes, forteller Lena Fahre, avdelingsdirektør ved Slottsfjellmuseet.

Det er Tønsbergsbedriften Nokas som nå blir hovedsponsor av Slottsfjellmuseet, og støtter museet med en gave på mellom 150-200.000 kroner, som blant annet også finansierer sikkerhetstjenester.

– Nokas setter stor pris på Slottsfjellmuseet, både som kunde i 30 år og som formidler av vår historie. Med en ny og spennende utstilling som vil være til glede for oss alle er det hyggelig å kunne bidra som sponsor slik at museet kan gjennomføre sine tiltak, sier Heine Wang, konsernsjef i Nokas.

– Uerstattelige verdier

Denne våren byr Slottsfjellmuseet på utstillingen Kongens Velde. Her kan besøkende blant annet få se Kongespeilet, som er på innlån fra Danmark.

– Museet forvalter uerstattelige verdier, noe som gjør sikkerheten her ekstremt viktig. Ved innlån av fremtidige internasjonale museumsgjenstander vil forhøyet sikkerhet også øke museets troverdighet. Det kan være avgjørende for fremtidens utstillinger, mener Wang.

Museumsdirektør Fahre er svært stolt og glad for Nokas beslutning.

– Dette har ikke bare betydning for Tønsberg og middelalderutstillingene, men for det arbeidet som gjøres med forskning og formidling av regional betydning, sier Fahre.

Tønsberg kommune og Lyngaasstiftelsen er også sponsorer av Slottsfjellmuseet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken