Gå til sidens hovedinnhold

Smitte i rusmiljø: Bare et tidsspørsmål før dette når ansatte og deres pasienter

Angående smitteutbrudd i rusmiljøet og utlevering av medisiner hos Vestfold sykehus avd LAR Tønsberg.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er ikke rart at det er mye smitte i rusmiljøet når sykehuset bryter koronarestriksjonene daglig da mange ruspåvirkede kommer samtidig daglig hos LAR Tønsberg og står tett i tett for enten og få medisin eller avlevert urinprøver. Pasienter som tidligere hentet hos apotek må nå også hente ved LAR Tønsberg noe som er meget uansvarlig med tanke på smittespredning. Ingen bryr seg om å holde avstand eller bruke munnbind.

Les også

Sju personer har fått påvist smitte bare i kveld: – Smittesporing pågår

Lar burde la alle hente hos apotek og urinprøver burde bli satt til et minimum.

Behovet for å kontrollere og sanksjonere sine pasienter burde veie mindre enn smittevern. Nå må SIV avdeling Lar Tønsberg ta en del i dugnaden og la flest mulig pasienter få med medisin hjem for minst mulig kontakt med andre i rusmiljøet.

I Oslo ble narkomane i behandling nærmest kastet på gaten på grunn av smitteutbrudd. Tragisk nok endte dette med et dødsfall. Når de kan gjøre noe så uansvarlig for smittevernet så burde det være en smal sak for SIV å la pasientene sine hente medisin på apotek, eventuelt la de hente annen hver dag eller mindre.

BAKGRUNN: Flere smittet etter utbrudd i rusmiljøet – frykter mutantvirus: – Hovedfokus nå er å teste flest mulig

Alt vil være bedre enn den løsningen de har nå. Nå som smitteutbruddet i miljøet er et faktum så er det bare et tidsspørsmål før dette når ansatte hos LAR og deres pasienter.

De må reagere før det er for sent.

Kommentarer til denne saken