Gå til sidens hovedinnhold

Smittetallene fortsetter å øke – nådd ny milepæl

200.000 bekreftet koronasmittet i Norge.

Det siste døgnet er det registrert 543 koronasmittede i Norge. Det er 209 flere enn samme dag i forrige uke. Til sammen har nå 200.093 personer testet positivt for korona her i landet.

Det kom ingen nye koronatilfeller i Tønsberg eller Færder lørdag. Det er likevel en stigende smittetrend i Færder etter smittetilfellene den siste uken – blant annet på tre skoler.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 564 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 409, så smittetrenden er stigende.

LES OGSÅ: Sykehuset sliter med nok bemanning, og styret frykter lengre helsekøer: – Det er en ekstra stor pasienttilstrømning

Økende trend

Omkring 69 prosent av befolkningen i Norge er fullvaksinerte. For befolkningen over 18 år er andelen vel 86 prosent. Totalt er det satt nesten 8 millioner vaksinedoser i Norge.

Fredag var 121 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var like mange som dagen før. 31 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 13 på respirator. Det er én færre på intensiv og to flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

På Sykehuset i Vestfold er det fire koronapasienter – det samme som fredag.

– Vi ser en trend med økende smitte både nasjonalt og internasjonalt. Vanligvis medfører økende smitte i befolkningen også økende antall innleggelser, skriver sykehusledelsen i en e-post til Tønsbergs Blad.

Til sammen er 894 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.

LES OGSÅ: Forventer flere innleggelser i Tønsberg: – Snittalderen øker igjen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.