Gå til sidens hovedinnhold

Smittetilfellene fortsetter å renne inn i Tønsberg: – Er du syk, bli hjemme

Det siste døgnet er det registrert nye 2.364 koronasmittede personer i Norge. Det er 602 flere enn samme dag i forrige uke.

I Tønsberg kom det 27 nye smittetilfeller fredag, som betyr at det har kommet 133 så langt denne uken.

– Av de smittede er ti uvaksinert og sju har ukjent smittevei, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

– Hvis du er syk og drar på jobb så kan du smitte en kollega, som igjen kan dra hjem til familien hvor det kanskje er små barn, og deretter smitte de. Oppfordringen er at du holder deg hjemme når du er syk, og tester deg ved symptomer. Ta gjerne en selvtest først. Disse kan bookes på Helse-Norge og hentes kostnadsfritt, sier kommuneoverlege Per Kristian Opheim.

I Færder kommune har det kommet 37 nye smittetilfeller så langt denne uken.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 2.005 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.609, så trenden er stigende.

Fredag var 222 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fire flere enn dagen før.

57 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 34 på respirator. Det er én færre på intensiv og to færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

I alt har 240.103 personer testet positivt for covid-19 i Norge og 999 koronasmittede personer er døde i Norge siden mars i fjor.

LES OGSÅ: Else og Per Kristian etterlyser bedre oppfølging: – Armen lystret ikke, ordene ble igjen i munnen. Jeg tenkte hjelp!

LES OGSÅ: Maren dropper tilbudsdagen: – Jeg husker det som en trist dag

LES OGSÅ: Øyvind har det travelt for tida: – Vi kjører alltid hjem til folk for å se hva som passer best i deres miljø

Kommentarer til denne saken