Gå til sidens hovedinnhold

Snart er denne klar for bruk: – Det er en skulptur

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå får badende og padlende gjester et helt spesielt bygg de kan bruke. Hele døgnet, hele året og helt gratis.

– Det har vært veldig lite feilkapp. Trikset er å begynne med de lange delene, kapper man feil, kan de brukes andre steder, sier Petter Karlsen og ler. Arbeidslederen i Teknisk drift ser på bygget med vinkler opp og ned, bort og tilbake.

Vi står på Ringshaug der odden har fått et nytt byggverk, en padlehuk. Bygget er plassbygget, det er arkitekttegnet og det har fått en fantastisk plassering med sjøutsikt. Og bygget består av «bare vinkler alle veier» som Karlsen sier det.

– Se på det, det er en skulptur! Jeg synes Arkitektkontoret Biotope er gode. Både kollega Kim Bolstad og den entusiastiske naboen Nils Toreskaas nikker og er helt enige.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Padleled

Lørdag 11. juli er det offisiell åpning av det som er en padlehuk på Ringshaugstranda. Den inngår i satsingen Padleled Vestfold og som nå tar form av padlehuker og padleruter gjennom Vestfolds fantastiske skjærgård.

Ifølge nabo Toreskaas er han glad det er satt en dato for åpning.

– Petter har bare svart at bygget er ferdig når det er ferdig, sier han og ler, og mottar et vennlig klaps på capsen som takk i det Petter Karlsen klatrer ned fra stillaset. Alle tre mennene ler igjen.

LES OGSÅ: Toalettet på Ringshaugstranda er stengt: – Det lukter urin av buskene her

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Hva er nå dette bygget?

Det har lenge vært et ønske om en badehus/hytte på Ringshaug. Toreskaas forteller at de aktive helårsbaderne har ønsket seg en badstu og et sted å skifte. Spesielt vinterstid er det fint å ha et slikt tilbud

– Hit kommer det badende fra mange steder. Om vinteren er det mange som bader her. Vi hadde nok ønsket oss en badstu og en peis, men dette blir også et bra tilbud. Det var padlerne som søkte og fylket gir penger. Teknisk drift bygger det og jeg har hatt en finger med i plasseringen, sier han og utdyper:

– Det er strenge regler for hvor man kan bygge, men et bygg som dette som skal brukes av padlere og badende, må jo være i nærheten av vannet. Etter flere runder ble dette plasseringen og den er jeg veldig fornøyd med, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Begynte i mai

Selve byggingen av padlehuken begynte 8. mai. Da ble såle støpt, og siden har det gått slag i slag. Nå er bygget nærmest ferdig, det gjenstår å legge tretaket og noen beslag.

– Det skal gruses rundt her. Det nytter ikke å legge jord, det blir bare søle, sier Karlsen.

Han forteller at det har vært et trivelig prosjekt å jobbe med og mange har vært interesserte i hva dette bygget er for noe.

– Det har vært hyggelig å jobbe her og mange har vært innom, minst 10–12 stykker hver dag. De fleste har vært blide og hyggelige, sier han før han korrigerer seg selv; – alle har vært hyggelige. Noen har vært litt skeptiske, men møter man folk på en skikkelig måte, går det fint, sier han.

LES OGSÅ: Ringshaugstranda er midlertidig friskmeldt: – En god nyhet!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ly uansett vindretning

Bygget har tre benker, alle under tak. I veggen ut mot vannet er det satt inn et solid glass. Det gir både ly og fin utsikt. Det er også plass dersom man ønsker å ta seg en strekk eller overnatte.

– Uansett hvor det blåser fra, finner man et sted med ly. Totalt er det seks liggeplasser her, sier Karlsen.

Toreskaas setter seg ned på en av benkene inne i padlehuken. Rundt ham er det sagflis og høvelspon.

– Badehuk, det er en badehuk også i tillegg til å være en padlehuk. Fylket har vært veldig rause og dette er en berikelse og et løft for Ringshaugodden. Vi er veldig takknemlige, sier han og legger til: – Nå får vi håpe det får stå i fred til glede for alle.

Padlehuk - finansiering

Tønsberg kommune er tiltakshaver, søker og initiativtaker til dette tiltaket.
Prosjektet og midler fra kommunen er prioritert gjennom Anleggsplan idrett og friluftsliv 2016-2019.

Utover kommunens egenandel er padlehuk og ny molo, som starter opp 17. august, finansiert med støtte fra spillemidler, Miljødirektoratets midler for tiltak i statlig sikrede friluftsområder, sparebankstiftelsen DnB og et mindre beløp fra Vestfold fylkeskommune.

Kilde: Tønsberg kommune

Bildeserie

En hel strand med hvilepuls: – Håper hele sommeren blir slik!

BILDESERIE:

Kommentarer til denne saken