Ordningen, som tidligere har blitt kalt «Bank i butikk» skal sikre et bedre kontanttilbud for forbrukerne. Alle Meny- og Kiwi-butikkene, de fleste Spar-butikkene og enkelte Joker-butikker skal kunne tilby innskudd og uttak fra egen bankkonto.

Til sammen 1450 dagligvarebutikker skal i begynnelsen av juni være klare til å dele ut og ta imot pengene våre. DNBs kunder har allerede kunnet teste ordningen flere steder i Norge, men ikke i Vestfold.

Det er BankAxept og Vipps som har utviklet løsningen.

– Med Kontanttjenester i butikk gjør vi kontanter lett tilgjengelig i matbutikker over hele Norge, enten du vil sette inn eller ta ut kontanter, heter det i en pressemelding fra DNB.

For å kunne ta ut penger eller sette inn penger, må du identifisere deg med bankkort og PIN-kode. Bankkortet må være merket med BankAxept. Pengene kan kun tas ut og inn av den kontoen som er knyttet til kortet.

Fem tjenester som tidligere har vært mulig for DNBs kunder vis Post i butikk bortfaller med den nye ordningen: valutaveksling, giro, sjekk, store uttak og store innskudd.

Dette er kontanttjenester i butikk

■ «Kontanttjenester i butikk» krever kun at kundene må identifisere seg med bankkort og PIN.

■ Identifikasjon med bankkort og PIN sikrer at pengene går inn eller ut fra riktig konto, og gjør det mer trygt for kundene med tanke på personvern, svindel og identitetstyveri.

■ I tillegg blir det vanskeligere for kriminelle å hvitvaske penger. Det er et viktig hensyn fordi bankene er pålagt strenge krav om å bekjempe økonomisk kriminalitet gjennom hvitvaskingsloven.

Kilde: DNB