Tenk at dette kunne skje, akkurat nå som julebordet skal dekkes og grana pyntes med norske flagg! Ikke minst er det krise at vanlige folk begynner å merke det. “Den norske vannkraften, vårt felles arvesølv, skal ikke selges ut av landet. Derfor er vi imot byggingen av Northconnect-kabelen”, taster Ap-kronprinsessen resolutt, rett inn på Facebook. Basta bom! Slik skal det være. Vipps er Erna satt på plass, den frekka!

Selv om Arbeiderpartiet naturligvis har tilrettelagt for både Northconnect og Acer, er det ikke dermed sagt at man ønsker å bli konfrontert med salg av arvesølvet. Det er ikke alltid det stikker så dypt heller, det man stemmer i slike dølle avstemninger. Skal du bli godt likt, må du lære deg å kunsten å go with the flow. Slik Hadia husker det, var det dessuten Høyres idé at norske naturressurser skulle legges ut på det åpne markedet. Det var Erna som begynte!

LES OGSÅ: Northdisconnect

Hadia er egentlig uenig med Erna i ganske mye, men man må velge sine kamper her i livet. Se bare på Bjørnar, hvor upopulær han har blitt, fordi han stadig skal kverulere. Selvsagt skulle han på død og liv lese seg opp på Acer, når ingen andre gadd. Streber! Ingen vil sitte med ham i kantina lenger.

Hadde det ikke vært for Moxnes, ville de fleste nordmenn vært mer eller mindre uvitende om de innfløkte energiavtalene som er undertegnet, og da ville de også vært lykkeligere. Det forstår alle som har lest Ibsens Vildanden. “Tar du livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske, tar du livsgleden fra ham med det samme”, skriver vår store dikter, og slik er det. Folk flest må juges for, for at de skal være happy.

LES OGSÅ: Fred. Olsen slår Greta Thunberg ned i naturgummistøvlene

Uro mot orkan styrke

Ibsen er ikke den eneste som har skjønt det. I følge A-magasinets faste psykologspesialist Frode Thuen er det ikke alltid best å være åpen om utenomekteskapelige sidesprang. Ei heller er det nødvendig å buse ut med stortingskollegaers utroskap, eller landsforræderi. Dette burde Bjørnar tenkt på før. Uroen i befolkningen nærmer seg nå orkan styrke, og det er hans skyld.

Solberg-regjeringen lever nok godt med Hadias Facebook-baserte kritikk. Kabelplanene har nemlig en beroligende effekt på kjente klimaaktivister som Fred. Olsen og Jens Ulltveit-Moe. Lite er mer vitaliserende for tilårskomne finansmenn enn utsiktene til å pløye gjennom jomfruelige myrer.

Nå faller klimakastratene Zero og Cicero glade ned i skjul, i full lovprisning av karibiske skatteparadiser. Uten vannkraft tilgjengelig, blir det nemlig lettere å få gehør for villmarksbaserte vindkraftprosjekter. Du grønne, glitrende sertifikat, goddag, velkommen du som vi ser så gjerne! runger det fra Klimaprofittkatedralen.