I vakkert sollys kom vi søndag kveld til Nøtterøy kirke og ble møtt av et langt hvitt rosepyntet slør som hang fra tårnet og ned mot inngangen. Vi skulle oppleve fortellingen om Sankt Sunniva og fikk høre om kongsdatteren som frivillig ga seg hen til den ukjente skjebne ved å forlate Irland i skip uten seil, ror eller årer, og som drev i land på vestkysten av Norge og siden ble en helgen. Den dramatiske og rørende legenden ble fremført av Nøtterøy ungdomskantori og Nøtterøy barnekantori sammen med en rekke musikere og skuespillere.

Det er forfatter Eyvind Skeie og komponist Odd Johan Øverøye som står bak tekst og musikk, og noe av stoffet på søndagskveldens oppsetning var samtidig urfremførelser. Vakker og dramatisk musikk kledde tekstene som hadde en koreografisk og regimessige ramme som var gjennomført profesjonell. Samtidig var det åpenbart at her hadde mange foreldre trådt til - med vakre og tidsriktige kostymer, blomsterkranser og dekorasjoner.

Og ikke minst: dans. Å se barn og unge komme dansende opp midtgangen til irsk inspirert musikk var et sjeldent syn. Og jeg tenker også på hvor utrolig verdifullt det er at nesten 100 barn og unge på en slik måte får inn under huden fortellingen om denne kvinnen som fikk så mye å bety for norsk fromhetstradisjon. Man kan bare ane hvor mye arbeid som ligger bak et slikt prosjekt på alle nivåer. Derfor er det imponerende at Kirkens Korskole Nøtterøy kan varte opp med et slikt program, til glede for både store og små. Hjertelig takk for denne opplevelsen som talte til både fornuft og følelse!