Som et sparetiltak foreslår jeg en fellesliste mellom AP og Høyre i 2023

Kristian E. Sommerstad.

Kristian E. Sommerstad. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kommunepolitikerne gjør en viktig jobb for lokalsamfunnet. Kommunestyret skal styre kommunens virksomheter vedta realistiske budsjetter i balanse. Det kan være svært krevende. Når kommunedirektør Egil Johansen må spare 170 millioner kroner de neste årene blir det tøffe tak.

Det er to grunner til at dette et skandaløst dårlig kommuneopplegg fra høyreregjeringa. Det gjør ikke saken noe bedre at den sosialdemokratiske ordfører Anne Rygh Pedersen blånekter å innføre eiendomsskatt. Høyrepolitikken som skjermer de rike skal fortsette.

Den hellige Høyre-kua «Nei til eiendomsskatt» vil ikke AP-Anne slakte. Hennes fikenblad er at et løfte om å ikke ha eiendomsskatt før valget også må gjelde etter valget. Det står det i utgangspunktet respekt av. Min motforestilling blir: Kan man kutte 170 millioner uten å bryte valgløfter? Hvis man likevel må bryte valgløfter hva gjør løfte om nei til eiendomsskatt så viktig at det blir ei hellig ku.

Det andre området hun har fredet er sin egen godtgjøring. Den må ingen finne på å kutte i.

Jeg var i 29 år et aktivt medlem av AP og definerer meg som klassisk sosialdemokrat den dag i dag. De med sterkest rygg må bære den tyngste sekken. Slik var det sosialdemokratiet jeg trodde på. Dette ser mitt gamle parti vekk fra. I Tønsberg fører AP klassisk høyrepolitikk. Man kutter i kommunale tjenester, inspirasjonen er hentet fra Reagan og Thatcher.

Som et sparetiltak foreslår jeg en fellesliste mellom AP og Høyre i 2023. Man sparer trykkeutgifter mange trær. For øvrig merker ingen noen forskjell …

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.