Flere enn 2000 stiller opp på dugnad for å rydde i Tønsberg- og Færder-naturen

RYDDER I GRISERIET: Mens noen ikke unnslår seg for å grise til den flotte naturen vår, er det andre som stiller på dugnad for å rydde opp igjen. Torsdag skal flere enn 2000 frivillige saumfare Tønsberg- og Nøtterøy-naturen etter søppel.

RYDDER I GRISERIET: Mens noen ikke unnslår seg for å grise til den flotte naturen vår, er det andre som stiller på dugnad for å rydde opp igjen. Torsdag skal flere enn 2000 frivillige saumfare Tønsberg- og Nøtterøy-naturen etter søppel. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Initiativtakerne er overveldet, og smiler fornøyd. Flere enn 2000 frivillige har meldt seg til den store ryddedagen torsdag.

DEL

– Vi er imponerte over at så mange stiller opp, sier daglig leder i Pulserende Kystperle og initiativtaker, Charlotte Svensen.

Det skal ryddes i hele Tønsberg-regionen. Hvor viktig det er for at badesommeren kan bli like herlig som før, forteller Dag-Roal Wisløff i Oslofjorden Friluftsråd om i denne saken:

Men det skal også ryddes på land. Over 2000 barn og unge og voksne fra skoler, lag og foreninger grep sjansen da invitasjonen gikk ut.

– På lista over påmeldte er det blant annet skoler, velforeninger og idrettslag. Til sammen er det bestilt cirka 1500 søppelsekker, forteller Charlotte Svensen, som kan friste med 150 kroner rett i klubbkassene for hver fulle søppelsekk som blir innlevert.

Tre hentepunkt

– På denne måten er også plastdugnaden med på å styrke frivilligheten, sier Christine Lindefjeld i Sparebankstiftelsen Nøtterøy-Tønsberg.

Prosjektet har engasjert mange på de tre ulike hentepunktene. Ved hentepunktene på strendene står Sparebank 1 BV med dugnadsvakter, VKT bidrar med gratis rutebuss for alle som deltar i prosjektet. Oslofjorden Friluftsråd stiller med utstyr og kompetanse, mens Fylkesmannen tilbyr besøk av miljøveiledere. Norsk Gjenvinning og Vesar tar seg av avfallshåndteringen.

– Heldigvis er det slik at mange allerede har vært ute og plukket søppel, så noen strender ser bra ut. Derfor har vi åpnet for at de påmeldte kan rydde der de ser behovet. Det kan være i skolegårder, nærmiljøet eller på stranda, sier Charlotte Svensen, som forteller at alle som har lyst å rydde kan levere ved Ringshaugstranda mellom klokken 09.00 og 19.00. Ved Mågerø Marina er det innsamling fra klokken 10.00 til 14.00 og fra 17.00 til klokken 20.00.

Innsamlingen er åpen ved Fjærholmen mellom klokken 11.00 og 14.00.

Artikkeltags