Fantastiske Frelsesarmeen: Her ble sykkeltyven reparatør og rusmisbrukeren sjåfør

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I Nedre Langgate skaper Frelsesarmeen både jobb og trivsel – og ikke bare for dem som jobber der.

DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Bare få måneder etter at Frelsesarmeens bruktbutikk Fretex ble flyttet til et mange ganger så stort butikklokale i Nedre Langgate, syder det av liv.

Under det svært dekkende navnet Skaperverket har Frelsesarmeen ikke bare videreført bruktbutikken, men startet kafé, og flere små virksomheter. De har gitt folk som har slitt med både rusproblemer og kriminalitet en ny start.

LES OGSÅ: Nå er den populære bruktbutikken tilbake i dobbelt så stort lokale

I april fortalte Tønsbergs Blad om Helge Molstad som har vært rusfri i to år, og nå jobber som sjåfør hos Frelsesarmeen. Jobben har hjulpet ham til å holde stø kurs i livet videre og gitt ham verdigheten tilbake. Bra for ham og bra for samfunnet.

LES OGSÅ: Helge har fått et nytt liv: – Gleder meg til jobben hver dag

I går brakte vi historien om den tidligere rusmisbrukeren og notoriske sykkeltyven Henning Wick, som nå driver sykkelverksted i stedet, og gleder seg til å gå på jobb hver dag. Han forteller selv at da han ble tatt sist, så sank sykkeltyveriene i Tønsberg nokså umiddelbart med 30 – 40 prosent.

LES OGSÅ: Henning var en av byens verste sykkeltyver – nå driver han sykkelverksted

Det kan ikke herske særlig tvil om at samfunnet er vesentlig bedre tjent med å ha ham som sykkelreparatør enn på felgen som rusmisbruker og kjeltring.

Fretex er i seg selv en god idé. Klær som er fullt brukbare, men som noen ikke har bruk for lenger, selges til nye brukere. Det gjør det mulig å skaffe seg en rimelig garderobe, og det er et godt miljøtiltak.

Med Skaperverket har Frelsesarmeen tatt enda et imponerende skritt for å bidra til et bedre samfunn. Kafeen med sine ansatte er en viktig miljøfaktor, og den øvrige virksomheten er utelukkende positiv.

I tillegg har Frelsesarmeen faktisk bidratt til en riktig hyggelig utvikling av et område i byen som trengte det. Akkurat det var nok ikke i planen, men det skjer likevel. I Nedre Langgate skapes både jobb og trivsel – og ikke bare for dem som jobber der.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.