– Olav er full av omsorg og har på to turer ned til Tanzania sett at det ikke er bare-bare å være barn, forteller mamma Live Myhre Tandberg.

Derfor har Olav satt i gang sin egen innsamling til barn i det østafrikanske landet. Han og familien opprettet Facebook-gruppa «Olavs Barnefond». En gruppe som gjennomfører en Spleis-aksjon i 30 dager før familien reiser ned til Tanzania i slutten av september.

Spleis er en folkefinansieringstjeneste utviklet av Sparebank1 for å samle inn penger til veldedige formål.

Nå er beløpet allerede kommet opp i over 14.000 kroner.

– Trodde du det skulle komme så mye?

– Nei! Det første målet var 5.000. Kanskje vi må øke målet til 20.000, men det vet jeg ikke om vi klarer. Det er ikke så lenge igjen til vi drar, sier Olav.

– Hvorfor ville du samle inn penger til afrikanske barn?

– Jeg så at de mange barn ikke hadde det så bra. Og vi er ganske rike her i Norge, så jeg vil at de skal ha det like bra som oss, sier den engasjerte 10-åringen.

LES OGSÅ: Lars Ronny måtte kvitte seg med hjelpesendingen på 50 kubikk i Fretex-containere

– Pengene som kommer inn skal gå til et Family Support-prosjekt i Tanga. Det går til barn som lever under enkle forhold og som virkelig trenger støtte – til for eksempel skolebøker eller kanskje en grønnsakshage. Ordentlig grasrot-støtte, sier Live.

Pengene skal gis gjennom TiCC, det er en non-profit stiftelse som jobber for å bedre levestandarden i Tangaregionen. Ruth Nesje fra Nøtterøy har tidligere vært i Norad, men driver nå både stiftelsen og et senter i byen Tanga i Tanzania sammen med ektemannen Odd Isaksen.

LES OGSÅ: Kjedebrev gir 3,6 millioner kroner til Barnekreftforeningen

– Olavs «Moffa» og «Mimmi» er selv blant investorene i TiCC, sier Live.

Morfar er tidligere ordfører på Tjøme, Roar Tandberg.

– De har vært engasjert i stiftelsen lenge. Under en av våre tidligere turer til Tanga donerte søsteren til Olav, Vendela, 5.000 kroner til prosjektet. Det gjorde at Olav også hadde lyst til å bidra, sier mamma Live.

Her kan du lese mer om prosjektet.