Kjærlighet til å spy av

Helge Grønmo er innom Facebook av og til.

Helge Grønmo er innom Facebook av og til. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

AproposJeg skal ikke påstå at jeg er veldig aktiv på sosiale medier, men jeg har både Instagram og Facebook, og stundom stikker jeg innom nettet for å se hva som skjer i verden, hva mine venner styrer med og hvem som har bursdag.

Dette går under kategorien «lett underholdning» og fungerer som tidtrøyte. Hvis livet mitt er et venterom, og Gud ja, det føles ofte sånn, så er Facebook mitt Se og Hør.

Noe av det verste med sosiale medier, og spesielt Facebook, er reaksjonene fra jenter/damer, når andre jenter/damer har postet nye bilder av seg selv, med eller uten duckface eller pout, førstnevnte er et andetryne, sistnevnte et slags mistrøstig ansiktsuttrykk som skal oppfattes som sexy.

LES OGSÅ: Vegard Harm: Dette MÅ foreldre vite om sosiale medier

Det er i slike øyeblikk jeg mister troen på kjærligheten. For du kan være sikker på ethvert bilde akkompagneres av en tirade med oppbyggelige kommentarer à la «så vakker du er», «fina», eller aller verst; «vakkertøtta». #Wattaføkka? Tenk å bli kalt vakkertøtta..!

En ting er nå at det i de fleste tilfeller slett ikke er sant. Jeg har sett bilder av damer stygge som troll, men som likevel omtales som vakkertøtta. En annen ting er at selve ordet er så hinsides kvalmt at man får et akutt behov for å tømme både mage og tarm.

Finnes det muligens en hemmelig klubb blant dere damer der dere blir enige om å opptre slik på Facebook? Eller er det et urinstinkt som dukker opp hver gang dere ser en selfie, der dere bare må skrive noe fint, akkurat som at hunder bare må tisse på lyktestolper? #tvangstanker.

LES OGSÅ: «Tenker du over at du er med på å ødelegge en annen persons liv? IKKE vær den personen!»

Ingen menn ville noensinne finne på å gjøre noe lignende. Hvis en kompis kommenterte et av mine bilder og roste meg med «vakkerglunten» så ville jeg umiddelbart gitt ham juling. #fengselneste.

Det er mulig en psykolog ville hvisket «homofobi» nå. At menns mangel på gjensidig skryt bunner ut i frykten for at vi skal bli usikre på egen seksuell legning. Dem om det. Jeg heller mer mot at det er kulturelt betinget. Internett har gjort den kvinnelige delen av befolkningen til følelsesmonstre der man kommer unna med verbale adjektiver som renner over av honning.

Graden av vellykkethet måles i dag i antall likes og kommentarer på sosiale medier. Stadig flere, også voksne mennesker, har utviklet et usunt behov for anerkjennelse på nettet. Likes-ene blir en rus, en virtuell klapp på skuldra som beviser at man både er pen, smart, sterk og dyktig. Problemet er bare at det er en www.vrangforestilling.no.#illusjon.

Livet leves ikke på sosiale medier, det foregår ikke på mobilen. Det skjer i møtet mellom andre mennesker, ute i naturen, når du bruker kroppen, utfordrer intellektet og gir hjernen og sansene ekte stimuli.

Jeg er en stor fan av kjærlighet når den er ektefølt. Så ta de tomme frasene ut av sosiale medier og bruk dem i den virkelige verden. Hvis du tør.

Det får være dagens preken, hentet fra evangeliet etter Helge #megalomani.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags