Gå til sidens hovedinnhold

Emma (15) fra Nøtterøy vant Gullsnutten for årets beste video

Artikkelen er over 4 år gammel

Emma Ellingsens «Spørsmål- og svar»-video er sett av over 400.000 personer på YouTube.

Lørdag 1. april var det igjen duket for Gullsnutten  – kåringen som feirer hva som er mulig med kamera og konto på sosiale medier.

En av favorittene var Emma Ellingsen fra Borgheim ungdomsskole på Nøtterøy. Hun gikk helt til topps og vant årets video med spørsmål og svar-videoen «Jeg ble født gutt».

SE OGSÅ: Lene kan bli kastet ut av studiene – dette er hva høyskolen reagerer på(+)

Styrer showet

– Dette har vært en veldig etterspurt video, forklarer Emma Ellingsen i YouTube-klippet som i skrivende stund er avspilt 405.700 ganger.

I klippet «Jeg ble født gutt» forteller Emma nysgjerrige seere om livet sitt, både pubertetsutsettende behandling og bruk av brystproteser.

Selv om hun har høye seertall innrømmet hun før prisutdelingen hun at hun ble svært overrasket over å ha blitt stemt fram og deretter nominert i Gullsnutten.

– Jeg ble kjempeoverrasket. Jeg omtalte konkurransen på snapchat og etter det har flere og flere av dem som følger meg stemt fram denne videoen til Gullsnutten, forklarte Ellingsen.

Over to sesonger har hun medvirket i TV2-serien «Født i feil kropp», men det er på sin egen videoblogg hun virkelig briljerer.

Jeg synes det er bra å kunne kjøre mitt eget show. Jeg kan klippe opptakene slik jeg ønsker for å få fram det jeg vil. På denne måten kan jeg kontrollere hva som legges ut, sier hun.

At videoen hennes raskt vokser i antall visninger er Ellingsen glad for.

–Jeg synes ikke dette er så skummelt. Det er jo dette jeg vil, at folk skal se videoene mine og lære noe av dem, forteller hun.

SE OGSÅ: Ble frifunnet for å ha «stalket» ung kvinne etter Facebook-chat

«Fjortis» vant pris

I tillegg til «Årets beste video» ble det delt ut en rekke priser under Gullsnutten lørdag kveld.

14-åringen Herman Dahl ble kåret til årets Youtuber under. Dahl er kjent for musikkvideoen «Fjortis» og for rollen som Aksel i serien «Jenter» på NRK Super, men han er også på sosiale medier som Snapchat og Instagram. Han startet en YouTube-kanal for ett år siden og har fått 70.000 følgere siden.

– Jeg har lært at har du en lidenskap, så kan du komme utrolig langt på bare et år, var reaksjonen da han gikk av med hedersprisen, ifølge NRK.

Andersen-brødrene Daniel (13) og Simen (15) ble kåret til årets meningsbærere. De har muskelsykdommen duchenne og sitter i rullestol, og de konfronterer nett-troll og tar oppgjør med mobbere. Brødrenes YouTube-kanal har rundt 700.000 visninger i måneden.

Emma Ellingsen (15) vant årets video med spørsmål og svar-videoen «Jeg ble født gutt». Historien hennes er sett av over 400.000 personer på YouTube. Alan Walker (19), som er Norges største på YouTube med seks millioner abonnenter og 1,7 milliarder videovisninger, fikk prisen i musikkategorien. Amalie Olsen (18) ble kåret til årets stjerneskudd. Malin Nesvoll Vangsnes (26) fikk pris som årets livsstils- og videoblogger, Joachim Haraldsen (24) ble årets gamer og Eveline Karlsen (24) fikk prisen i kategorien sminke- og skjønnhetskanaler.

Disse var nominert til Gullsnutten 2017

Årets Gamer

Randulle

Noobwork

Truls

Addexio

Årets Sminke og skjønnhetblogger

Celina Karine

Agnes Lovise

Eveline Karlsen

Stina.blogg.no

Årets Livsstil og Videoblogger

Amalie Olsen

MAKEUPMALIN

Prebz og Dennis

Hanna-Martine

Årets Meningsbærer

Daniel Simen

Kristin og Dennis

Nellie

Årets Video

FlippKlipp Studio – Prebz og Dennis vs Baibai & Huginn

Celina Karine

Gutterommet

Emma Ellingsen

Årets Stjerneskudd

Amalie Olsen

Randulle

Murdrocks

Stina Talling

Årets Morsomste

Murdrocks

Prebz og Dennis

Randulle Piateed

Årets Musikk

Alan Walker

PelleK  Ledelsen

YLTV

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.