Floris (18) sendte en melding til Beyoncé-regissør på Instagram. Så dukket han opp i Melsomvik.

FORBILDE: Floris Sebastiaan Kraayenhagen ser opp til filmregissør Blake Farber.

FORBILDE: Floris Sebastiaan Kraayenhagen ser opp til filmregissør Blake Farber. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Filmregissør Blake Farber hadde aldri vært i Norge tidligere. En melding på Instagram fra Floris (18) førte til at han besøkte Melsom videregående skole.

DEL

Floris Sebastian Kraayenhagen (18) så et to døgn langt intervju med Blake Farber på Internett og ble umiddelbart tilhenger av den kjente regissøren, som har jobbet med blant andre Beyoncé og Alicia Keys.

Kraayenhagen, som er elev ved medier og kommunikasjonslinjen ved Melsom videregående skole, forteller at han bestemte seg for å sende en personlig melding via den sosiale plattformen Instagram, hvor han berømmet Farber for arbeidet hans.

LES OGSÅ: De drømte om eget hus i 67 år. Lørdag ble dørene åpnet.

– Det tok ikke lang tid før jeg fikk svar. Han sa at han satte stor pris på meldingen jeg sendte, og at han hadde lagt merke til at jeg bodde i Norge. Han fortalte deretter at han aldri hadde vært her tidligere, men ønsket seg et norgesbesøk. Da sa jeg at han var hjertelig velkommen hit, og sånn startet kontakten, sier Kraayenhagen.

Holdt foredrag

18-åringen som opprinnelig kommer fra Nederland går andre året ved medier- og kommunikasjonslinjen på Melsom videregående og bestemte seg for å spørre sine lærere ved skolen om det kunne være en mulighet å dekke flybilletter for Farber, sånn at han kunne besøke skolen. Det gikk i orden, og onsdag kom den kjente filmregissøren til Melsomvik. Kraayenhagen fikk også lov til å ta han med seg til Stavanger, og Preikestolen, for å vise noe av det flotteste Norge har å by på av natur.

– Han reiser verden rundt og var i Europa forrige uke. Da reiste han fra Romania til Norge og det første vi gjorde på skolen var å vise ham en video med masse flotte bilder av landet vårt. Etter det hadde han et foredrag hvor han fortalte sin historie som filmregissør og opplevelser han har hatt. Måten han holder foredrag på gjør han veldig interessant som person. Det er mye mer spennende å høre ulike historier enn det rent tekniske rundt jobben som filmregissør, forteller Kraayenhagen.

(Saken fortsetter under bildet)

FOREDRAG: Blake Farber delte sine opplevelser som filmregissør med elevene ved medier og kommunikasjonslinjen på Melsom videregående skole.

FOREDRAG: Blake Farber delte sine opplevelser som filmregissør med elevene ved medier og kommunikasjonslinjen på Melsom videregående skole. Foto:

Faglærer på medier og kommunikasjon ved Melsom videregående skole, Anita Vesth, forteller til Tønsbergs Blad at besøket var en utrolig flott opplevelse både for lærere og elever.

– Vi kunne virkelig se at elevene sugde til seg alt han sa under presentasjonen sin. Han gikk ned på elevenes nivå og fortalte hvordan karrieren startet og hvordan han har kommet dit han er i dag, sier Vesth.

LES OGSÅ: Wang-elever ønsker seg dagsjobb

Hun forteller også at hun ble usikker på om de kunne klare å få til og dekke kostnadene rundt flyreisen til Farber. Men at ledelsen sammen var enige i at det var viktig å ta vare på initiativet Floris Kraayenhagen kom med.

– Vi fikk det til ved å ta av markedsføringsbudsjettet. Det er noe med å ikke drepe et så godt initiativ en elev kommer opp med, og faktisk satse litt. Når vi ser på opplevelsen i ettertid var det totalt verdt det, forteller hun.

Reiste til Preikestolen

Kraayenhagen ønsket å vise Farber noe spektakulært ved Norge, og sendte ham et bilde av Preikestolen. Dette ønsket han veldig gjerne å se, dermed reiste de sammen til det kjente fjellplatået like utenfor Stavanger.

– Han synes turen var helt fantastisk og var kjempefornøyd med sitt besøk i Norge. Nå er planen at jeg skal få være med han på en jobb neste gang han er i Europa. Det hadde vært veldig gøy siden jeg ønsker å jobbe innenfor musikkvideobransjen selv. Han er så profesjonell og lite fancy, det liker jeg veldig godt, avslutter eleven

.

VERDIFULLT: Både elever og lærere synes besøket av Blake Farber var en flott opplevelse. Første rekke fra venstre: Floris Kraayenhagen, Blake Farber
Neste rekker fra venstre Jan Henri Christensen, Herman Esko Biørn, Julie Libakken , Dilan Azad Rasol, Veronica Finess Karlsen
Neste rekke Håkon Sandvand, Didrik Østgård Vedvik, Åshild Løkke (lærer) Thomas Terjesen
Bakerst Pernille Øverjordet og Anita Vesth (lærer).

VERDIFULLT: Både elever og lærere synes besøket av Blake Farber var en flott opplevelse. Første rekke fra venstre: Floris Kraayenhagen, Blake Farber Neste rekker fra venstre Jan Henri Christensen, Herman Esko Biørn, Julie Libakken , Dilan Azad Rasol, Veronica Finess Karlsen Neste rekke Håkon Sandvand, Didrik Østgård Vedvik, Åshild Løkke (lærer) Thomas Terjesen Bakerst Pernille Øverjordet og Anita Vesth (lærer). Foto:

Artikkeltags