Gå til sidens hovedinnhold

Spente på eldrereform – og her kan du få vite mer

Artikkelen er over 1 år gammel

Kvaliteten i norsk eldreomsorg skal heves: «Leve hele livet» heter reformen regjeringen har satt igang. 30. september kan du få vite mer om hva som skjer: Da inviterer Pensjonistforbundet Vestfold til stort seminar i Oseberg kulturhus.

– Alle som har interesse for temaet er hjertelig velkomne, sier Else Bjørg Thorbjørnsen, leder av Pensjonistforbundet Vestfold.

I lys av reformen som er på trappene har Pensjonistforbundet bedt sine fylkes- og lokalforeninger spille rollen som vaktbikkje for å se til at tiltakene blir iverksatt land og strand rundt. Da er det også viktig at kunnskapsgrunnlaget styrkes.

– En av dem som kommer er stortingsrepresentant Erlend Larsen (H), forteller Ove Gran, leder av helseutvalget i Pensjonistforbundet Vestfold.

– Larsen var saksordfører da reformen ble behandlet i Stortinget. Han vil snakke om bakgrunnen for den, og hva man kan forvente av kommunene når det gjelder gjennomføringen, sier Gran.

LES OGSÅ: Fikk beskjed om at Hans Mathias var død først etter ti timer: – Vi ble frarøvet muligheten til å sitte hos han

Beatles-generasjonens eldre

Kommunalsjef Guro Winsvold fra Larvik vil komme med noen betraktninger som nettopp handler om hvordan kommunene skal møte eldrebølgen, og Einar Vetvik vil fra en forskers perspektiv drøfte om vi er i stand til å møte de utfordringene som melder seg i omsorgen etter hvert som de store barnekullene fra etterkrigstiden blir gamle. Mange av dem er vokst opp i helt andre kår enn dem som hadde sin barndom i mellomkrigstiden og okkupasjonsårene. Det preger også ønskene for alderdommen.

– Vi lagde et glimrende skjema som vi sendte kommunene i Vestfold, med spørsmål om status på området, men bare tre kommuner har svart, sier Gran litt skuffet.

LES OGSÅ: Demensavdelingen ved Re helsehus tildelt pris for arbeidet de gjør

Pasient- og brukerombud Torunn Grinvoll vil fortelle om brukererfaringer med omsorgstjenestene, mens Grete Bergsholm fra helseutvalget vil se de samme tjenestene fra de pårørendes synsvinkel.

– Sangeren Jan Tore Saltnes, en av The Nordic Tenors, vil stå for et kulturinnslag, og både entreen og lunsjen er gratis, sier Ove Gran.

– Det går også an å komme uanmeldt, men vi tar gjerne imot et vink på forhånd av hensyn til bevertningen, istemmer Else Bjørg Thorbjørnsen.

Også nabofylkeslaget i Telemark har fått invitasjoner til å delta. Pensjonistforbundet i Vestfold og Telemark blir etter planen slått sammen til ett fylkeslag 18. mars 2020.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.