Gå til sidens hovedinnhold

Her gjør støvsugeren Pokémon-jakten

Artikkelen er over 5 år gammel

Pokémon GO har tatt hele verden med storm, og i en familie på Østre Halsen har de funnet en litt alternativ måte å spille det på.

(Østlands-Posten)

Frida Boye (13) og lillebroren Felix Boye (10) satt inne på en regnværsdag da storesøsteren klekket ut en plan for hvordan de kunne spille Pokémon GO - selv om været sviktet og de unge var slitne.

Slipper å gå rundt

Det revolusjonerende mobilspillet har fått ungdommer som helst ville tilbringe sommeren inne, ut. Pokémon-spillet sies å ha reddet helsen til mange og hjulpet flere gamere i bedre form.

Søsknene på Halsen har imidlertid funnet opp en løsning som gjør at de kan fange og klekke egg, samt finne Pokémons mens de kan ligge på sofaen.

– Det er ganske enkelt. Vi har en robotstøvsuger, og vi bare teipet fast mobilen til den, forklarer hjernen bak oppfinnelsen, Frida.

– Den fanger ikke Pokémons for oss, dem må vi treffe selv. Men den samler egg, og finner ut når det er figurer i nærheten, fortsetter lillebroren.

Felix demonstrerer med å feste en teipbit til mobilen, og deretter på robotstøvsugeren. Han trykker på en knapp, og Pokémon-jakten kan starte.

De følger etter støvsugeren i noen sekunder, før de går vekk og lar den gjøre jobben selv.

Les også: Pokémon GO får ungdommen ut

Les også:

Sosialt og for alle

Familien ferierte på hytta i Sverige tidligere i sommer. Det var da de ble introdusert for spillet.

– Bestefar snakket om det, så vi lastet det ned. Det tok ikke lang tid før nesten hele familien spilte det, sier Frida.

– Det var veldig morsomt! Vi gikk rundt sammen, både voksne og oss barna, mens vi lette etter Pokémons, smiler Felix.

Selv om oppfinnelsen til Frida og Felix gjør at de slipper å bevege seg stort, synes de likevel det er gøy å komme seg ut for å fange Pokémons.

– Vi jakter mer enn det støvsugeren vår gjør, altså! slår Frida fast.

– Ja, vi er mye ute. Vi pleier å gå lange turer med venner, og noen ganger, familie, svarer broren.

De forteller at de både går, sykler, ja, til og med kjører turer for å fange flest mulig Pokémons.

– Så lenge vi ikke kjører i mer enn 16 km/t teller den, ler Frida.

Felix er den mest ivrige i familien, og viser at han har gått mange titalls kilometer. Han er helt sikker på at det skal bli flere. Det kan også robotstøvsugeren hjelpe til med.

– Det er effektiv og god multitasking. Vi støvsuget hele første etasje, samtidig som den fikk lagt til en fin distanse på mobilen til Felix, sier moren Lotta.

Frida og Felix skal fortsette å jakte etter Pokémons av den sjeldne, og normale, typen. Robotstøvsugeren skal fortsatt fungere som en god støttespiller, men de skal gjøre det meste av jobben selv.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.