Nå er Pokémon GO her

Oslo  20160714.
Spillet Pokémon Go på en mobiltelefon i Vigelandsparken. NB! MODELLKLARERT
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Oslo 20160714. Spillet Pokémon Go på en mobiltelefon i Vigelandsparken. NB! MODELLKLARERT Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nå kan du dra ut på eventyr om du har fått kallet. Lørdag formiddag ble smarttelefonspillet Pokémon GO lansert i Norge.

DEL

Lørdag formiddag meldte Pokémon GO at «trenere» i 27 europeiske land kunne gå ut og fange pokémons gjennom deres augumenterte virkelighetsspill.

– Trenere, takk for at dere har vært tålmodige. Vi har den siste tiden jobbet hardt for å utrede serverproblemer slik at vi kan lansere spillet i flere land i de kommende dagene, står det på deres facebookside.

LES OGSÅ: Politiet advarer mot Pokemon Go: – Barna må ikke la seg lokke

Spillet ble først lansert i USA og Australia, men mange nordmenn har gjort tekniske omveier for å sikre seg spillet før lanseringen i Norge.

Spillet går ut på at de såkalte trenerne går rundt og fanger pokémons gjennom smarttelefonen sin. Spillet er tidligere utgitt for Nintendo og Game Boy, samt i form av anime, manga, samlekort og leker.

Men det er ikke bare bare å spille Pokémon GO. Allerede nå er det meldt om flere uhell og lite heldige situasjoner fordi folk er mer opptatt av å jakte Pokémons enn det de faktisk skal gjøre. I Drammen gikk det så langt at politiet måtte stoppe en bil hvor sjåføren kjørte i feil kjøreretning i en enveiskjørt gate.

Artikkeltags