SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Ingen walkover for Elverum

Elverum  20190317.
Seriefinale eliteserien håndball herrer mellom Elverum og ØIF Arendal i Terningen Arena.  Elverums Simen Holand Pettersen jubler etter scoring. 
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Elverum 20190317. Seriefinale eliteserien håndball herrer mellom Elverum og ØIF Arendal i Terningen Arena. Elverums Simen Holand Pettersen jubler etter scoring. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Elverum er storfavoritter mot Fyllingen, men vi synes ikke oddsen på hjemmeseier er spillbar.

DEL

Oddstips (Siste) Spillsenterets øvrige onsdagsmeny:

Oddssingel Premier League: Guardiola og City har jerngrep på Manchester United

Oddssingel Premier League: Mer bortetrøbbel for Arsenal

Oddsdobbel La Liga: Motivasjonsdobbel til spreke 5,52 i odds

Oddsdobbel håndball: Fyllingen gir Elverum kamp

Oddssingel tysk cup: Werder Bremen må bryte forbannelsen

Midtukekupongen: Mer trøbbel i vente for Solskjær og United

Det definitive høydepunktet på onsdagens langoddsprogram er Premier League-kampen mellom Ole Gunnar Solskjærs Manchester United og Manchester City. I tillegg spiller Wolverhampton mot Arsenal hjemme på Molineux. Det er også midtukerunde i Spania og det spilles fire kamper i La Liga i kveld. Ellers er det kamper fra Allsvenskan og den nederlandske Æresdivisjonen, samt en spennende semifinale i Coppa Italia mellom AC Milan og Lazio. Det er også klart for første semifinalen i håndballsluttspillet for herrer i kveld og begge kampene spilles i kveld.

NB! 29 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Gjerpen – Follo HK Damer (HUB pause) H 1,45 i odds (spillestopp kl. 1755)

Klikk her for å levere dette spillet

Gjerpen kan reddes av Larvik-nedrykk, men skienslaget vil gjøre jobben selv. Onsdag spiller de det første av det som kan bli tre kvalikkamper mot Follo. Det laget som vinner to kamper, spiller i eliteserien også neste sesong.

Kampene skal avgjøres, det vil si at det ikke kan bli uavgjort, og skulle lagene vinne én kamp hver, blir det en tredje kamp 1. mai.

Gjerpen og trener Magnus Boman reddet eksistensen i Eliteserien i siste sekund, i siste seriekamp, da de møtte Fana på hjemmebane.

Det var en opptur for telemarkingene, og de skal holde et høyere nivå enn Follo som endte på tredjeplass i 1. divisjon.

Vertene vant bare tre av elleve hjemmekamper denne sesongen, men de var brukbare bakover på hjemmebane.

Kampen mellom Gjerpen og Follo kan du se hos oss. Klikk på denne lenken for å se kampen live fra klokken 1800.

Follo HK Damer sikret seg kvalikplassen to runder før serieslutt, og de kunne derfor ta det med ro i de to siste runde, og det gjorde de.

Follo vant nemlig kun én av de fire siste seriekampene I siste serierunden tapte de hele 25–29 mot Gneist som rykket ned. Jeg kan ikke se at det er noen god oppladning til en kvalik, og jeg tror de får trøbbel mot et Gjerpen-lag som har måttet bryne seg på betydelig tøffere motstand denne sesongen.

Follo HK Damer har skyttere som kan lage problemer for skienslaget. To av spillerne til Ski-laget scoret over 100 mål denne sesongen. Strekspiller Ida Ringlund Hansen (110) og bakspiller Tina Magnus (108). Det var i 1. divisjon.

Nå skal de forsøke å lure en av målvaktene som har imponert i eliteserien denne sesongen. Gjerpens Annick Lipman har vært solid, og hun har flere ganger holdt Gjerpen inne i kampene med å stenge igjen buret. Lipman er en nøkkelspiller hos Gjerpen.

Jeg tror Gjerpen vinner første kampen greit, og at de kjører på fra start mot Follo og leder til pause. Oddsen på at de leder etter de første 30 minuttene i den første kvalikkampen er 1,45. Det brukes i en håndballdobbel.

Elverum – FyllingenBergen (Handikap fulltid 0-4) B – 2,00 i odds (spillestopp kl. 1825)

Arendal valgte Kolstad i semifinalen, og dermed møtes Fyllingen og Elverum i den andre semifinalen. Elverum trengte i likhet med Fyllingen bare to kamper på å sikre seg semifinale i sluttspillet. Bækkelaget klarte ikke å stå imot laget som endte på sølvplassen i serien, og dermed kunne hedmarkingene juble for semifinale etter to strake seiere.

Fyllingen endte på femteplass i årets serie og slo ut Runar Sandefjord i kvartfinalen. Andreas Gjeitrem sine menn imponerte stort i den første kampen mot Runar med en enorm vinnervilje. De lå under med åtte mål på det meste, men snudde likevel til seier i Sandefjord. Det er en sterk prestasjon.

FyllingenBergen har faktisk slått alle topplagene i minst én kamp denne sesongen. Minus Elverum. Hedmarkingene har et godt tak på fyllingsdølene. Fyllingen har kun vunnet én av de siste syv kampene mot Elverum. Den seieren kom på bortebane i mars 2017. De har kapasitet til å gjøre livet surt for Elverum igjen.

Fredrik Ruud kjenner Elverum godt fra tiden sin i hedmarksklubben. Trønderen kom som ung trenerspire til Elverum. I hele seks sesonger var han involvert i spillerutviklingen i klubben, men også en periode som assistenttrener for eliteserielaget. Han kjenner Elverum-laget svært godt. Det kan gi bergenserne en fordel.

Kampen mellom Elverum og Fyllingen kan du se hos oss. Klikk på denne lenken for å se kampen live fra klokken 1830.

Fyllingen er et av Norges beste lag til å spille syv mot seks, men de kan bli hardt straffet om de mister ballen. Elverum-keeper Morten Nergaard har en scoringsprosent tett opp mot hundre på akkurat det med å kaste ballen i målet. I en bortekamp i Champions League mot spanske Naturhouse La Rioja ble målvakten Elverums toppscorer med fire mål! Mario Matic blir sentral hos Fyllingen, og det vet Elverum. Spørsmålet er hva de har tenkt å gjøre med det.

Målvaktduellen kan bli avgjørende. Tord Vårdal, som var tiltenkt en 2.keeperrolle etter Zivojin Ilic, har tatt store steg denne sesongen. Det gjør at Gjeitrem har to habile keepere å spille på.

Jeg er også spent på hva Jakob Weidemann kan tilføre laget. Venstrebacken slitt med skader store deler av sesongen, men han er klar til onsdagens kamp.

I fire av de seks siste kampene har Elverum vunnet med fire mål eller mindre i kampene mot Fyllingen. Jeg tror det blir en jevnere kamp i Terningen Arena enn oddsen indikerer. Derfor går jeg for fire måls forsprang til Fyllingen i kampen. Det betyr at bergensere kan tape med inntil tre mål, og da går spillet vårt inn. Oddsen på et slikt scenario er finfine 2,00. Den brukes i en dobbel sammen med Gjerpen-ledelse til pause.

Klikk her for å levere dette spillet