(Bergensavisen)

Spillsenterets øvrige lørdagsmeny:

Lørdagskupongen: Liverpool lar seg ikke stoppe

Oddssingel Old Firm: Hatkampen ingen vil tape

Oddssingel Premier League: Ingen tror på Brighton

Oddsdobbel: Lørdag spiller vi Fulham

Oddssingel Premier League: Spurs må jobbe for seieren

Oddssingel Premier League: Leicester gir gass fra start

V75 RommeSuperlørdag med V75 fra Sverige

Lørdagens langoddsprogram er spekket med fotball fra England. Det spilles seks kamper i Premier League og det spilles fulle runder i både Championship, League One og League Two. I tillegg er det full serierunde i Serie A og det er Old Firm i Skottland mellom Rangers og Celtic. Tour de Ski innledes med sprint, mens det er verdenscup slalåm for kvinner i Semmering og i NHL ruller det på for fullt igjen etter en liten julepause med kamper både lørdag kveld og natt til søndag. A.

NB: 14 millioner kroner i Lotto-potten på lørdag. Leverer kupongen her!

Liverpool – Arsenal – Mohamed Salah scorer og laget hans vinner 2,10 i odds (spillestopp kl. 1825)

Liverpool tok et nytt mot lagets første Premier League-tittel på Boxing Day, da de slo Newcastle 4–0 på Anfield. Samtidig trynet Manchester City igjen, og tapte 1–2 mot Leicester.

Nå er Jürgen Klopp sine menn seks poeng foran Tottenham på annenplass, og syv poeng foran Manchester City som har falt ned til tredjeplass.

Liverpool er det eneste laget i Premier League som ennå ikke har tapt denne sesongen.

 

Ja, de har faktisk vunnet alle åtte Premier League-kampene siden de spilte uavgjort mot Arsenal på Emirates i november.

Sammenlignet med halvspilt sesong i fjor har Klopps menn tatt flere poeng (16 flere), sluppet inn færre mål (16 færre), og de har i tillegg scoret to mål mer. Jeg vil likevel påstå at nøkkelen til suksessen ligger i den defensive tryggheten. De har kun sluppet inn syv mål denne sesongen. Midtstopper van Dijk har vært en klippe i forsvaret og keeper Alisson har i flere kamper vært en matchvinner mellom stengene.

Liverpool har hatt et godt grep på kampene mot Arsenal. De er ubeseiret i de syv siste kampene mot The Gunners.

På Anfield har ikke London-klubben vunnet på de fem siste kampene, og de har sluppet inn minst to mål i alle de fem kampene.

Arsenal vant åtte kamper på rad i september og oktober, men formen har dalt. De var heldige som fikk med seg ett poeng mot Brighton på Boxing Day, og de har nå kun vunnet fire av de siste ti kampene i Premier League.

Det verste er at Unai Emery sine menn ikke virker gode nok når de møter de beste lagene. De tapte mot Manchester City og Chelsea i starten av sesongen, og har spilt uavgjort mot Liverpool og Manchester United. I tillegg røk de ut av ligacupen etter å ha tapt på hjemmebane mot erkerival Tottenham.

 

Fremover har Arsenal-laget mye kvalitet, men defensivt er de i beste fall rufsete. De har sluppet inn 25 mål i ligaen, og har bare klart å holde nullen i tre kamper.

Det virker ikke sannsynlig at Arsenal skal få med seg poeng fra Anfield i lørdagens kamp.

De møter et Liverpool-lag som har vunnet elleve av ligakampene denne sesongen med to mål eller mer. Seks av disse seirene har kommet i lagets ni hjemmekamper.

Klopp kan gjøre noen endringer i startelleveren til denne kampen. Fabinho og Naby Keita kan komme inn. James Milner og Dominic Solanke sliter begge med skader og er ikke aktuelle mot Arsenal, men Alberto Moreno er friskmeldt etter å ha hatt problemer med ryggen.

Det er forsvarskrise i Arsenal. Rob Holding og Héctor Bellerín er fortsatt ute, mens Nacho Monreal er usikker. Shkodran Mustafi er på vei tilbake, men Liverpool-kampen kommer for tidlig. Kaptein Laurent Koscielny ligger imidlertid an til å starte, selv om han fikk en smell mot Brighton.

Det virker som Mohamed Salah har funnet formen. Han har scoret fem mål på de fire siste kampene. Dermed er egypterne oppe i tolv mål denne sesongen. Det er kun ett mål bak Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang som er toppscorer i Premier League med 13 mål. Jeg tror Salah tegner seg på scoringslisten igjen i lørdagens storkamp på Anfield.

Arsenal har hevet seg fra sist sesong, men å stoppe et Liverpool-lag som virkelig er i dytten blir ikke enkelt.

Liverpool er rett og slett et veldig bra lag i øyeblikket. Det betyr ikke at de ikke vil oppleve noen nedturer før sesongen er over, men akkurat nå virker de helt umulige å stoppe.

Jeg tror de tar tre nye poeng på Anfield lørdag kveld. Oddsen på at Liverpool vinner og Salah scorer er 2,10. Det er greit nok som singelspill, mener jeg.

Klikk her for å levere dette spillet