– Vi ser for oss et lavterskeltilbud, både økonomisk og sosialt, med inkludering og integrering i fokus, skriver Odd-Erik Helgesen i Gøy med Tennis. Han og Anders Klemmetsby i TNT Basket har sendt et brev til Tønsberg kommune hvor de skisserer sine tanker for Messehall B.

– Vi mener dette skal bli et samlingspunkt for barn og ungdom som vil ha en aktiv sosial fritid med samhørighet og glede, skriver de i brevet.

Gøy med Tennis og TNT Basket er allerede igang med et samarbeid om uteanlegg på Sandeåsen. De ønsker nå å starte et ekstra aktivitetstilbud for basket, tennis, bordtennis, sjakk og mulig enda flere idretter i Messehall B.

 

LES OGSÅ: Idretten ønsker nytt badeanlegg her

LES OGSÅ: Slik vil Olav og Henning samle alle skatere i Vestfold

Drop-in

– Vi har ønske om noen faste treninger, men mye drop-in-muligheter for barn og ungdom til tidspunkter og tider drevet på dugnad av klubbene, heter det videre.

Som rådgiver på bordtennis har man knyttet til seg treneren Frank Marthinussen, med bakgrunn i Husøy og Foynland BK og Larvik BK.

Tidligere har Henning Søderberg (43) og Olav Johan Hansen (41) vært i kontakt med skateklubbene i Tønsberg, Tjøme og Horten. De håper å skape et interkommunalt skate-samarbeid som skal gå sammen om å søke om å få bygge skatehall i Messehall B.

I forbindelse med plassering av ny svømmehall har vannidrettene i Tønsberg samlet seg om Messehall B. De mener det vil være perfekt å bygge et nytt anlegg der. Politikerne på Nøtterøy og Tjøme har imidlertid vedtatt at de gjerne blir med på et interkommunalt svømmehallprosjekt, men ikke med Messehall B.

 

LES OGSÅ: Venstre-politikerne vil droppe svømmehall på Nøtterøy og Tjøme, og heller bygge i sentrum 

Røffere hall

– Vi har registrert de ulike innspillene, men før plasseringen av nye svømmehall er avgjort blir det ikke noen avklaring av bruken av hallen, sier virksomhetsleder Magnus C. Martin i kultur, idrett og folkehelse i Tønsberg kommune. I tillegg til de som har kommet med forslag, så ønsker Tønsberg og Slagen Tennisklubb fortsatt noe treningstid i B-hallen selv om deres nye tennishall snart står ferdig.

– Vi kommer i denne omgang til å gjøre litt nødvendig vedlikehold i hallen og så fordele treningstider framover, tillegger Martin. I en tid hvor idrettshallene blir mer og mer spesialiserte og med dyrere underlag, ser Martin at det er stor fordel med en litt røffere hall.

– Når skolene er stengt så har ikke vi noen gode treningsmuligheter. Med et par mobile kurver i hallen så kan vi sette opp treningsbane på en, to, tre, forklarer Anders Klemmetsby.

Helhetlig plan

I siste møtet i utvalget for kultur, idrett og friluftsliv ble det orientert om arbeidet med en helhetlig plan for Messeområdet. I tillegg til oppgraderingen av Messehall A og byggingen av tennishall er det etablert både bobilparkering og hundepark.

– Jeg er fornøyd med utviklingen i området, og føler ingenting av det som er kommet til er feil. Men det er begrenset plass der oppe og vi bør se på hva vi slipper til det. Det er et kjempemessig skole- og idrettsområde hvis vi ser litt utenfor selve Messeområde. Det bør heller ikke så mye annet inn der, mente Ragnar Fevang (Ap). Han fikk støtte av Høyres Lise Lorentzen Mandal som påpekte utfordringer med trafikk og logistikk etter åpningen av Messehall.

Magnus C. Martin redegjorde for status i planarbeidet. Svømmehallplasseringen og hva man velger for utviklingen av Maier Arena vil legge premisser for det videre arbeidet. Det er både en kommuneplan og en reguleringsplan for området, og administrasjonen mener det er fornuftig å oppheve reguleringsplanen.

– Kommuneplanen dekker det meste, mens en ny reguleringsplan låser oss mye mer, sa Martin.