Gå til sidens hovedinnhold

– Det er blitt superfint

Det nye Flint-huset ble åpnet med brask og bram

Artikkelen er over 5 år gammel

Emil Hjerpbakk og Tobias Norheim vet ikke om noe bedre sted å spille fotball enn på Flint–Esso Arena.

Tre år etter brannen er det nye Flint-huset bygget opp, og Emil og Tobias ga nybygget toppkarakter under åpningen på lørdag.

– Det er blitt superfint. Kjempestort og fint, både i garderobene og oppe er det helt topp.

– Det beste stedet

Det blir ikke vanskelig for dem å finne på noe å gjøre i sommer.

– Vi kommer til å være her og spille fotball. Det er to superbra kunstgressbaner her, og det er det beste stedet man kan spille fotball, sier de.

Flint er Vestfolds største idrettsklubb med over 1.600 medlemmer. Håpet er at det nye klubbhuset kan brukes som et slags grendehus for Flint-familien.

Åpent hver dag

– Her skal det være åpent hver dag, og man skal kunne komme innom når som helst. Vi håper folk vil møtes her før og etter trening, og at flere generasjoner skal møtes her, sier Espen H. Wessel, som har vært byggeleder for klubbhuset.

Han har jobbet for at seniorene i klubben skal få en naturlig plass i det nye huset. De har de siste årene holdt til i en garasje i nærheten av anlegget, men nå er et rom i klubbhuset satt av til besteforeldre, tidligere Flint-medlemmer og pensjonister.

– Folk vil møtes her til fest og moro og før og etter trening. Så må vi finne ut hva vi kan arrangere her. Det kan for eksempel bli quizkvelder og Champions League-kvelder, sier Wessel.

Fikk gullmerket

Sammen med Bjørn Bergesen, som har holdt orden på økonomien i prosjektet, ble han tildelt Flints gullmerke av klubbens leder Sverre Brydøy under åpningsseremonien. Gullmerkene er ikke delt ut på flere år, og det kan kun deles ut to hvert år.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan det er blitt. Vi brukte mye tid på planleggingen, og det fikk vi igjen for, sier Bergesen.

Vedlikeholdsfritt

Prisen ble omtrent 22 millioner kroner, og bygget er bygget i betong.

– Det er nesten vedlikeholdsfritt, så vi slipper å male på dugnad hvert år, sier Bergesen.

Flint-sjef Brydøy er ikke i tvil om at huset vil bli mye brukt.

– Medlemmene har behov for å samles et sted, og her kan de det. Huset er blitt helt suverent flott. Det er ikke en ting vi ville gjort annerledes. Det er bare fantasien som setter grenser for hva vi kan gjøre her, sier han.

Kommentarer til denne saken