Eirik Høitomt var suveren på Jarlsberg, som på landsbasis. Dag Sveinung Dalen forsvarte championatet for stallmenn mens Tommy Fløysand fra Stokke ble beste amatør. Montéchampion Siv Emilie Løvvold var ikke tilstede.


– Det var en jevn og god sesong, ingen spesielle store oppturer, bortsett da fra at flere av stallhestene gjorde det bra. Da selvsagt stas at Folkehesten Voje Scott ble nummer to i landskonkurransen og han vant hele åtte løp, så det gledet meg jo ekstra, sier Høitomt.


– Jeg savner en god internasjonal traver å få kuske fast. Det hadde vært en drøm, men det er klart at det er ikke lett å få tak i slike hester. Jeg synes vi sliter med rekrutteringen. Det er tøft for kuskene som skal komme seg opp. Før var det løp både på Biri og Jarlsberg på fredagene. Da fikk flere kusker sjansen til å vise seg fram. Det blir vanskeligere for flere nå, legger han til.


Høitomt måtte vente helt til kveldens siste løp før han fikk smake seierens sødme denne kvelden. Da gikk Elize Boko til topps på helt suverent vis. V5-verdien før finalen var 198 tusenlapper, bare tre bonger gjensto, og den dyktige vinneren kunne dermed stikke av med hele V5-kassa, 596.241 kroner.

Elegant finte av Hop

Elegant var storfavoritt i V65-finalen på Jarlsberg. Vidar Hop ville det dog annerledes med sjettevalget Alsaker Fantom, som etter et sterkt løp vant sikkert som sjettevalgt.
V65-spillet ble innledet med to favorittseire, men da oddsbombene Noe More BR og Alsaker Fantom avsluttet ballet, så endte utbetalingen på meget pene 77.330 krone
r.


– Vi var helt klart underspilt i dag. Elegant skal være klar favoritt, men bak den mente jeg at min hest skulle være med å kjempe. Nå fikk vi fin start fra annen rekke, inn i svingen så holdt jeg Elegant ute i tredjespor da jeg vet at den hesten kan finne på å galoppere. Det gjorde den, og Alsaker Fantom var god nå, etter to gjennomkjøringer etter langt løpsopphold.

- Hesten vant jo fire løp i fjor på få starter og travet inn nær 150.000 kroner. Han har slitt med halsen, er laseroperert og nå fungerer det langt bedre, sier Vidar Hop.


Før Hop-skrellen så hadde No More RB og Dag Sveinung Dalen overrasket i V65-5. I sitt livs 55.start kom den første triumfen (!), ikke rart at travfamilien Barth fra Herre i Telemark jublet ekstra mye denne kvelden.

Vant starten

Lars Anvar Kolle og Oslo Kronos var favoritter i V65-1. Med startraske Mister Pepper utvendig var det starten som ble avgjørende, og Oslo Kronos ga aldri slipp på sitt initiativ. Mister Pepper krøp ned bak, fikk sjansen mot mål, men var ikke god nok.


-Oslo Kronos sliter litt med helsen, og derfor starter han ikke så ofte. Men kapasitet har han mer enn nok av, sier Kolle.